Ingrediente
Aluat:
- 250 g unt
- 5 linguri apa
- 5 linguri ulei
- 1 lingurita otet
- un praf de sare
- 450 g faina
- 50 g faina pentru prelucrat
Umplutura:
- 800 g branza dulce de vaci
- 100 g zahar brun
- 4 oua
- 150 g iaurt grecesc
- coaja rasa de la o lamaie
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 lingurita extract de vanilie
- 200 g stafide
In plus:
- un galbenus de ou pentru uns
- zahar pudra pentru decor
Mod de preparare
Pentru aluat, eu voi folosi un robot de bucatarie, sa fie totul mai rapid si mai usor. Dar bineinteles ca se poate framanta si cu mana. Pune in vasul robotului untul la temperatura camerei, apa, uleiul, otetul si un praf de sare. Adauga apoi faina si framanta aluatul pana devine ferm.
Lasa aluatul la rece pana pregatesti umplutura. Amesteca intr-un castron branza de vaci, cu ouale, iaurtul grecesc si zaharul. Adauga apoi zeama si coaja de lamaie, vanilia, stafidele spalate si hidratate si omogenizeaza bine.
Presara faina pe masa de lucru si imparte aluatul in doua parti, apoi intinde foile pe rand, cu ajutorul unui sucitor. Transfera prima foaie in tava de la aragaz, toarna compozitia de branza, apoi pune deasupra a doua foaie. Inteapa aluatul cu o furculita, apoi unge-l cu galbenusul de ou.
Coace placinta la 180 de grade C, pentru 45 de minute, pana se incheaga bine compozitia. Placinta e gata, iar dupa ce se raceste putin, o pudrez cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|