Ingrediente
- 6-8 foi de placinta
- 100 gr unt
- fructe de sezon(caise,visine, afine)
- 5 oua
- 150 gr zahar
- 1 lingura praf de budinca de vanilie
- zahar vanilat bourbon
- un praf de sare
- 500 ml lapte
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare
Topim untul pe foc.
Intindem o foaie de placinta, o ungem cu unt, asezam alta foaie peste ea, apoi presaram fructele din loc in loc. Pliem foaia de placinta tinand-o de margini si o asezam in tava. Procedam la fel si cu celalalte foi.
Untul ramas il pensulam deasupra.
Punem tava la cuptor la 200 grade C, pentru 10 minute, pana foile se rumenesc.
Intre timp batem ouale cu sarea, zaharul, zaharul vanilat. Adaugam praful de budinca si laptele caldut.
Scoatem tava si turnam compozitia peste foi. Reducem focul la 170 grade si punem placinta inapoi la cuptor pana se leaga crema.
Scoatem placinta si o lasam sa se racoreasca, apoi o servim pudrata cu zahar pudra cu aroma de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu fructe si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|