Desert placinta cu mere Sarlatanca

Postat de Ksenya in Prajituri
6 Ian 2020 | 7156 vizualizari
Desert placinta cu mere Sarlatanca

O placinta cu mere usor de facut . Foarte vestita in tarile CSI. Denumirea ei  nu va pot spune cu exactitate de unde provine ,dar va pot spune ca acest desert cucereste si pe cei mai pretentiosi si mofturosi .

Ingrediente

  • 5 oua
  • 2 pahare faina (250 gr paharul)
  • 150 gr unt topit
  • 1 pahar zahar (250 gr paharul)
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 4-5 mere acre gen Simirenko
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • zahar pudra pentru ornat
  • un varf cutit nucsoara
  • un varf cutit sare

Mod de preparare

Merele le curatam de coaja si de cotor, le taiem in felii subtiri.

Adaugam scortisoara si nucsoara si o lingura de faina, amestecam totul.

Separat, cu mixerul, batem ouale cu zaharul si sarea, pana se deschide la culoare, adaugam coaja de lamaie si untul topit. Adaugam faina cernuta si continuam la viteza mica sa incorporam faina. Va rezulta o compozitie ca o smantana groasa.

Tapetam o tava rotunda cu pereti detasabili cu hartie de copt.

Adaugam un polonic din aluat, adaugam o parte din mere, apoi iarasi aluat, apoi iarasi mere, ultimul strat va fi cel de aluat.

Dam tava la cuptor, preincalzit in prealabil la 180 grade C, pentru 45 minute -o ora, depinde de cuptor.

Scoatem tava din cuptor si placinta din tava.

Lasam sa se raceasca putin.

Pudram cu zahar pudra.

Placinta e gata !

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere Sarlatanca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu capsuni

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu capsuni

Batem albusurile cu un praf de sare, spuma tare. Separat galbenusurile le mixam cu 8 linguri de zahar pana se topeste zaharul, apoi adaugam uleiul ca la maioneza. Faina o amestecam cu praful de...

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de ciocolata si visine

Postat de mirela0911

Prajitura cu crema de ciocolata si visine

Visinele se spala, se curata de samburi si se pun intr-un vas impreuna cu zaharul. Se amesteca din cand in cand pentru a se dizolva zaharul, apoi se pun la scurs intr-o strecuratoare. Blatul:...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2020, 17:02
la 06.01.2020, 17:09
o bunatate!
la 06.01.2020, 17:17
la 06.01.2020, 17:22
Arată bine... Eram curioasă de ce se numește așa...
la 06.01.2020, 17:42
Ce rețetă minunată!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking