Ingrediente
- 5 oua
- 2 pahare faina (250 gr paharul)
- 150 gr unt topit
- 1 pahar zahar (250 gr paharul)
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 4-5 mere acre gen Simirenko
- 1 lingura coaja de lamaie
- zahar pudra pentru ornat
- un varf cutit nucsoara
- un varf cutit sare
Mod de preparare
Merele le curatam de coaja si de cotor, le taiem in felii subtiri.
Adaugam scortisoara si nucsoara si o lingura de faina, amestecam totul.
Separat, cu mixerul, batem ouale cu zaharul si sarea, pana se deschide la culoare, adaugam coaja de lamaie si untul topit. Adaugam faina cernuta si continuam la viteza mica sa incorporam faina. Va rezulta o compozitie ca o smantana groasa.
Tapetam o tava rotunda cu pereti detasabili cu hartie de copt.
Adaugam un polonic din aluat, adaugam o parte din mere, apoi iarasi aluat, apoi iarasi mere, ultimul strat va fi cel de aluat.
Dam tava la cuptor, preincalzit in prealabil la 180 grade C, pentru 45 minute -o ora, depinde de cuptor.
Scoatem tava din cuptor si placinta din tava.
Lasam sa se raceasca putin.
Pudram cu zahar pudra.
Placinta e gata !
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere Sarlatanca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|