Desert placinta cu mere si pere

Postat de merisor67 in Prajituri
8 Ian 2018 | 6828 vizualizari
Desert placinta cu mere si pere

Eu sunt fan mere acrișoare, din cele verzi și ies tare bune deserturile cu ele, iar adăugând de data aceasta și câteva pere,  a ieșit ceva delicios, cu o aromă pur și simplu deosebită. Dimensiuni tavă: 28/40 cm.  

Ingrediente

  • Aluat de plăcintă:
  • 250 g iaurt( 3,5 % grăsime)
  • 2 ouă
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de copt
  • 650-700 g făină albă, de țară
  • un vârf linguriță sare
  • Umplutură de mere cu pere:
  • 1 kg mere acrișoare
  • 500 g pere mai tari
  • 75 g zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 2 linguri amidon
  • În plus:
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
  • ulei și făină pentru tapetat tava

Mod de preparare

Preparăm mai întâi umplutura de mere cu pere.

Fructele trebuie să aibă timp să-și lase sucul și să vedem ce cantitate de amidon folosim pentru îngroșare.

Am ales să folosesc de data aceasta amidon în loc de griș, să mai schimb gustul și textura.

Curățăm merele și perele de cotoare, coajă și stricăciuni și le tocăm grosier cu un chopper, sau în robot, dar cu grijă să rămână și cuburi mai mari.

Le stropim imediat cu zeama de lămâie, să nu oxideze foarte tare și adăugăm zahărul și scorțișoara peste ele.

Le amestecăm bine și le lăsăm la odihnit până preparăm aluatul, pentru a avea timp să-și lase siropul.

Eu am cântărit merele și perele după curățare și am ajuns cu ele la cantitățile menționate.

Preparăm aluatul.

Frecăm untul moale cu zahărul și sarea, adăugăm ouăle, apoi iaurtul în care dizolvăm bicarbonatul și omogenizăm compoziția, apoi adăugăm, treptat, făina cernută cu praful de copt.

Vom obține un aluat de plăcintă nelipicios și ușor moale, pe care îl lăsăm la odihnit 10-15 minute, apoi îl împărțim în două părți neegale.

Lăsăm cam 2/3 din aluat pentru foaia de la baza tăvii și 1/3 pentru foaia de deasupra.

Asamblare plăcintă cu mere și pere

 Întindem prima foaie în tava unsă cu puțin ulei și tapetată cu făină, turnăm compoziția de mere amestecată bine cu amidonul și o nivelăm, iar deasupra așezăm a doua foaie, pe care eu am decupată cu ustensila specifică, în formă de grilaj( a se urmări și pozele).

Coacem plăcinta cu mere și pere, la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute, apoi o lăsăm să se tempereze, o pudrăm cu zahăr și o porționăm.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Retete similare

Desert placinta cu pere si mere

Postat de Constelatialeu

Desert placinta cu pere si mere

Mai intai am pregatit umplutura, am curatat fructele si le-am dat pe razatoarea mare, apoi le-am stors de zeama, am adaugat zahar si zahar vanilat si am pus cratita pe foc sa le calesc, le-am...

Citeste continuarea

Desert placinta impletita cu branza, pere si mere

Postat de oanapl

Desert placinta impletita cu branza, pere si mere

Aluatul: Cerni făina într-un bol. Pui sarea, zahărul, drojdia și amesteci cu o lingură. Încorporezi untul topit și ușor călduț, oul, esența de vanilie, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2018, 17:58
Buna trebuie sa mai fie
Doua portii pentru noi te rog
la 08.01.2018, 17:58
Cu mare drag, Mihaela!
la 08.01.2018, 17:59
Ce frumoasă e!
la 08.01.2018, 18:01
Waw! Ce bine arată! Servesc și eu o porție!
la 08.01.2018, 18:02
Cu drag, Oana!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking