Ingrediente
- Aluat
- 500 g faina
- 25 g drojdie
- un praf de sare
- 1 lingura zahar
- coaja de lamaie
- 1 lingura zeama de lamaie
- 2 linguri untura
- 150 ml zer(de lapte de vaca)
- 30 ml ulei
- UNS
- 3 linguri marmelada (facuta in casa)
- 2 linguri nuca macinata
- 200 g rahat
Mod de preparare
Intr-un bol cernem faina, o amestecam cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata in putin zer caldut, zeama de lamaie, untura la temperatura camerei.
Incem sa framantam, adaugand treptat un aluat elastic, la final adaugam uleiul pe care il incorporam in aluat, acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit cca. 1 ora, pana ce isi dubleaza volumul.
Intindem aluatul pe masa infainata, asezam in tava tapetata cu hartie de copt, adaugam marmelada amestecata cu nuca macinata, bucati de rahat deasupra.
Dam tava la cuptorul incalzit, cca. 30 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|