Ingrediente
- 1 kg smantana
- 3/4 pachet de foi de placinta
- vanilie dupa gust
- 300 gr. zahar
- 300 ml lapte dulce
- 100 gr. faina
- un praf de sare
- 1 lingurita turmeric pentru culoare
Mod de preparare
O placinta fiarta in lapte, la cuptor.
Se infierbanta laptele la foc mic.
In tava se pune putin lapte fierbinte, se asaza foile desfacute in trei, cat sa acopere tava.
Se amesteca smantana, ouale, zaharul, vanilia, turmericul, se omogenizeaza, se pune cam 3/4 din compozitie in tava, se aduc foile peste umplutura, iar deasupra si usor pe margine, se adauga laptele fierbinte, apoi se pune si restul de umplutura.
Placinta se fierbe in lapte la cuptor, pana se rumeneste si se umfla.
Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar...cred ca va imaginati ca noi am mancat-o calda, prea mare pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu smantana si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|