Desert placinta greceasca cu portocale si iaurt - Portokalopita

Postat de merisor67 in Prajituri
15 Feb 2019 | 6377 vizualizari

Atât de gustoasă, aromată și răcoroasă este această Plăcintă grecească cu portocale și iaurt - Portokalopita, că după ce se termină prima tavă, te gândești imediat dacă mai ai ingredientele necesare pentru a o repeta. Și se prepară foarte ușor, cu ingrediente puține și la îndemâna tuturor. O prepar foarte des vara, pentru că este foarte bună servită rece, scăldată în mult sirop aromat, dar nici iarna nu-i de abandonat!

Inapoi la reteta

Comentarii (30)

la 15.02.2019, 14:25
Foarte bună și aromată! Eu o fac mai ales iarna (nu știu dacă am scris asta când am postat rețeta, anul trecut...), când portocalele sunt zemoase și dulci. Vara, adeseori portocalele sunt uscate...
la 15.02.2019, 14:55
Io astept cand o sa faci Clementinokalopita....
la 15.02.2019, 15:05
Yamyy!
la 15.02.2019, 15:07
buna tare
la 15.02.2019, 15:21
Ne place mult!
la 15.02.2019, 16:26
Rodica.... fiecare cu opțiunile lui. Sincer, nu am văzut rețeta ta, nu știu când ai postat-o. Și eu am mai postat-o odată, prin 2014, nu cred că erai tu pe aici atunci, însă pe atunci o preparam sub formă de budincă, fără să o însiropez. Ulterior am servit undeva însiropată și am început s-o prepar și eu așa, că tare bună este rece. O prefer vara pentru că atunci îmi permit să o servesc foarte rece, iarna nu mă dau în vânt după preparatele reci.
la 15.02.2019, 16:26
la 15.02.2019, 16:28
Cleme, merge și o Clementinokalopita. ) Sigur lui Vali îî va plăcea mai mult decât portokalopita )
la 15.02.2019, 16:28
Camy
la 15.02.2019, 16:29
Motan
la 15.02.2019, 16:30
Simo
la 15.02.2019, 16:31
Vasimur
la 15.02.2019, 16:45
la 15.02.2019, 17:29
Buna a mai fost!
la 15.02.2019, 17:34
Așa este, Merișor, fiecare face prăjitura cum și când îi place. Eu ziceam că vara m-am păcălit de câteva ori când am cumpărat portocale și erau uscate, ceea ce iarna nu prea se întâmplă. Nu mă îndoiesc că ai făcut și postat mai multe rețete aici, pentru că ești bucătăraș cu vechime, iar eu am pomenit de rețeta mea, doar ca să nu crezi că din spirit de contradicție am scris că-mi place să fac iarna această prăjitură... Am și justificat de ce...Evident, nu este o tragedie dacă n-ai văzut rețeta mea atunci, se mai întâmplă. Nici n-aveai nevoie să o vezi, dacă zici că ai postat una încă din 2014... Eu nu concurez cu nimeni aici și sunt hotărâtă să nu mai particip niciodată la concursuri. Îmi pare rău că ai înțeles altceva din comentariul meu... Dacă știam că s-ar putea întâmpla așa ceva, m-aș fi abținut...

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking