Desert placinta impletita cu mere si stafide

Postat de Oana in Dulciuri
23 Oct 2017 | 41669 vizualizari

Azi fac o placinta cu mere impletita si deja miroase in toata bucataria a scortisoara, mere coapte si stafide.

Ingrediente

Aluat:

  • 550-600 g faina
  • 25g drojdie proaspata
  • 1 sfert de lingurita sare
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita vanilie
  • 250 ml lapte caldut
  • 80 g unt topit

Umplutura:

  • 1.2 kg mere
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri stafide hidratate
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 ou pentru uns placinta

Mod de preparare

Aluat: Topeste untul intr-o craticioara si ai grija sa nu il fierbi! Pune-l apoi in castronul cu faina, adauga putina sare, ouale batute, zaharul, vanilia si coaja de lamaie.
Pune si laptele cu drojdia, amesteca lejer si apoi framanta cu mana aluatul pana nu se mai lipeste deloc de maini.
Unge un castron mai mare cu putin ulei, pune aluatul, acopera-l cu folie alimentara si lasa-l sa creasca intr-un loc cald, aproximativ o ora.


Umplutura: Curata merele de coaja, scoate-le cotoarele, taie-le cubulete si pune-le intr-o craticioara.
Stropeste-le cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze si sa nu isi schimbe culoarea. Adauga zaharul si amidonul si pune-le pe foc potrivit pana se topeste zaharul.
Lasa merele sa se raceasca putin si adauga stafidele, vanilia, coaja rasa de lamaie si scortisoara. Umplutura este gata, cremoasa si aromata.


Cand aluatul a crescut, scoate-l pe masa presarata cu faina si il imparte-l in doua.
Intinde o foaie dreptunghiulara si cu un cutit bine ascutit taie oblic lateralele aluatului.
Pune jumatate de umplutura pe prima foaie si impleteste deasupra. Fa la fel cu a doua bucata de aluat.
Pune placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Unge-le apoi cu ou batut, ca sa prinda o crusta frumoasa si aurie.
Placintele vor sta la cuptor, la 180 de grade C, cam 30-40 de minute.
Lasa-le putin la racit si pudreaza-le cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta impletita cu mere si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu prune

Postat de Irina

Tarta cu prune

Am separat galbenusurile de albusuri, dupa care am mixat galbenusurile cu zaharul. Am adaugat untul si am mixat in continuare, pana zaharul s-a topit.  Albusurile le-am batut spuma si...

Citeste continuarea

Budinca cu branza si sos de capsuni

Postat de Irina

Budinca cu branza si sos de capsuni

Intai am pus pastele la fiert cu un praf de sare si am pregatit compozitia pentru budinca: intr-un castron am amestecat branza cu zaharul, stafidele ouale si esenta de rom.  Am uns vasele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2017, 15:58
Foarte potrivită, combinația asta de ingrediente din umplutura pentru plăcinte...!
la 23.10.2017, 16:02
la 23.10.2017, 16:31
Arată într-un mare fel și cred că e incredibil de bună!
la 23.10.2017, 17:32
buna buna
la 23.10.2017, 18:49
Foarte buna!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking