Desert placinta insiropata, cu urda

Postat de madi_marin in Dulciuri
5 Noi 2017 | 2910 vizualizari
Desert placinta insiropata, cu urda

,,Tarte si placinte rumenite si iscusite,,

Ingrediente

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 1 kg urdă
  • 2 ouă mari
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 6 linguri de zahăr
  • 1 lingură de stafide
  • Pentru sirop:
  • 500 ml apă
  • 180 g zahăr
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • În plus:
  • ulei pentru uns foile
  • zahăr pudră pentru servit

Mod de preparare

Se amestecă brânza cu ouăle, zahărul, esenţa, stafidele şi coaja rasă de lămâie.

Se tapetează o formă rotundă detaşabilă (26 cm) cu hârtie de copt.

Se împart foile în două.

Se pune un strat de foi unse fiecare cu ulei pe fundul formei, se adaugă toată compoziţia de brânya, apoi celalalt strat de foi, fiecare unsa cu ulei.

Pentru sirop caramelizăm zahărul, apoi daugăm apa şi lăsăm să fiarbă la foc mic până scade un sfert din cantitate.

Se dă deoparte vasul de pe foc şi se adaugă esenţa de rom.

Se lasă la răcit.

Plăcinta se taie cu grijă  în 4 sau 8 bucăţi cu un cuţit foarte ascuţit.

Se dă la cuptor pentru 40 de minute, la 180 grade, încălzire sus/jos.

Când e gata, se scoate din cuptor şi se însiropează.

Se pune tava in altă tavă mai mare şi în cazul în care se scurge siropul, îl recuperăm şi îl turnăm din nou şi din nou până e absorbit de tot.

Se serveşte la temperatura camerei, presărată cu zahăr pudră vanilat.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta insiropata, cu urda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec cu stafide

Postat de Ksenya

Chec cu stafide

Pornim cuptorul la 160 grade C. Stafidele le punem la inmuiat in apa, pentru 2-3 ore (trebuie luat in calcul inainte de a porni cuptorul). Untul il topim intr-o craticioara, lasam la foc...

Citeste continuarea

Tort de ciocolata

Postat de RuxyRux

Tort de ciocolata

Blatul: Untul se topeste, in el se adauga ciocolata si se topeste incet, apoi se amesteca si la final se adauga laptele rece, se lasa vasul deoparte. Albusurile se separa de galbenusuri in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2017, 20:19
Foarte bună, plăcinta cu urdă!
la 05.11.2017, 20:20
la 05.11.2017, 20:25
Ce bufnita satisfacuta, e clar ca i-a placut insiropata......
la 05.11.2017, 20:28
Multumesc! Si noua ne-a placut mult!
la 05.11.2017, 20:28
Cleme, am pus-o de paza, sa nu cumva sa se-atinga cineva

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking