Ingrediente
- 3 oua ( unul pentru luciul placintei)
- un varf de sare
- 25 gr drojdie (uscata sau umeda)
- 110 gr unt
- 100 gr zahar
- 210 ml lapte
- 560 gr faina alba
- coaja de lamaie razuita (cantitate-dupa cum doriti)
- gem de afine
Mod de preparare
Se bat foarte bine ouale cu zahar.
Adaugi praful de sare si drojdia crescuta la temperatura camerei (daca ai drojdie uscata o dizolvi cu 2 linguri de apa calduta)
Adaugi laptele caldut, apoi omogenizezi amestecul.
Apoi adaugi coaja de lamaie si jumatate din cantitatea de faina.
Ultimul pas e sa adaugi restul cantitatii de faina alba, apoi invelesti aluatul cu folie alimentara si lasi la crescut 1 h.
Dupa 1 h dupa ce a crescut, aluatul in 2 bucati, apoi fiecare bucata din nou in doua bucati, cat sa obtii 4 bucati in forma rotunda.
Ungi aluatul cu gem de afine, il rulezi si il dai la copt, la 180 grade C, pana se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta mini-afino" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|