Desert placinta pufoasa cu mere de post

Postat de Nadyne in Prajituri
21 Mar 2017 | 3839 vizualizari
Desert placinta pufoasa cu mere de post

Retete de post economice

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 150-200 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 100 g zahar +cateva linguri pentru umplutura(putem folosi alb sau brun)
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 mere medii
  • scortisoara
  • 1 lingura miere, pentru uns

Mod de preparare

Amestecam faina cu drojdia uscata, zaharul si coaja de lamaie, apoi adaugam treptat apa. Framantam, punem esenta de vanilie, iar cand aluatul incepe sa aibe consistenta, adaugam cate putin uleiul. Framantam pana se incorporeaza bine toate ingredientele si obtinem o coca neteda, nelipicioasa, buna de modelat.

Lasam aluatul, acoperit, la dospit o jumatate de ora.

Merele se spala (cine doreste le poate curate de coaja) si se taie cu ajutorul unui dispozitiv special sau manual, in 8 bucati. Cateva linguri cu zahar se amesteca intr-un castron cu scortisoara.

Intindem foaie din aluatul dospit pe blatul de lucru uns cu ulei si decupam cercuri. Pe fiecare cerc, asezam cate o felie de mar, data in prealabil prin zahar si scortisoara. Lipim marginile fiecarui cerc si le asezam intr-o forma tapetata cu hartie de copt.

Mai lasam placinta sa cresca 10-15 minute, ungem cu ulei, apoi introducem  tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 30-35 minute, pana se rumeneste frumos.

Fierbinte, se unge cu miere (1 lingura de miere dizolvata in 2 linguri apa).

     

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta pufoasa cu mere de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura cu capsuni si frisca

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu capsuni si frisca

Blat: Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le-am frecat cu zaharul, pana acesta s-a topit. Separat am topit margarina si...

Citeste continuarea

Prajitura cu nectarine

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura cu nectarine

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, branza, smantana, uleiul si esenta. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul vanilat,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2017, 10:37
Asta cred ca ti-e pe plac, Cleme!
la 21.03.2017, 10:40
Interesanta reteta!
la 21.03.2017, 10:44
la 21.03.2017, 10:50
delicioasa!
la 21.03.2017, 11:05
ce pufoase este

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking