Ingrediente
- Pentru foi
- 200 gr untura solida fara miros
- 4 linguri zahar
- 2 oua
- 350 ml lapte batut(iaurt de tara)
- sare
- esenta de vanilie
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1/2 plic praf de copt
- 700 g faina
- Pentru umplutura:
- 2 kg gutui
- 5 linguri zahar
- Pentru pudrat
- 4-5 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare
Untura am mixat-o cu zaharul, pana s-a format o spuma, am adaugat ouale, esenta de vanilie si sarea. Bicarbonatul si praful de copt le-am stins cu o lingura zeama de lamaie si le-am adaugat in compozitie. Am amestecat putin cu telul si treptat am adaugat faina. A rezultat un aluat elastic si nelipicios. L-am acoperit cu o folie si l-am dat la rece pentru 30-40 minute.
Gutuile le-am spalat bine, inlaturand puful si cotoarele si le dam prin razatoarea mica.
Le-am calit intr-o oala la foc mic impreuna cu zaharul. Am amestecat si am lasat pana gutuile nu au mai avut lichid. Le-am dat la racit.
Am impartit aluatul in doua.
Am intins prima foaie si am asezat-o intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt, apoi am intins compozitia de gutui. Am nivelat si am adaugat a doua foaie intinsa peste gutui.
Am intepat cu furculita din loc in loc.
Am dat placinta pentru 40 minute la cuptor, preincalzit in prealabil la 180 grade C.
Am scos-o din cuptor si am lasat-o la racit, dupa care am portionat-o si am pudrat-o cu zahar pudra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta taraneasca cu gutui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|