Desert placinta taraneasca cu mere

Postat de merisor67 in Prajituri
3 Sep 2013 | 176910 vizualizari

Stiu ca am mai postat o placinta cu mere, dar blatul de la aceasta este mai special. De ce ii spun taraneasca? Pentru ca este o reteta de la tara cu ingredientele din gospodaria mamei: osanza, lapte batut, oua, faina si merele, bineinteles.

Inapoi la reteta

Comentarii (64)

la 06.09.2013, 21:47
Arata tare bine si cred ca e delicioasa dar cu se s-ar putea inlocui osanza? multumesc
la 06.09.2013, 21:48
Cu unt Cri
la 06.09.2013, 22:23
Cri, am trecut asta la tipsuri, eu am facut cu osanza ca am avut de la tara, altfel faceam cu unt
la 06.09.2013, 22:23
Ruxy :-8
la 07.09.2013, 19:29
Multumesc fetelor,azi am facut placinta cu mere si e super delicioasa!
la 18.12.2013, 01:46
cat unt pun daca nu am osanza? merci
la 18.12.2013, 08:14
Miri30, poti pune 200 gr unt + 2-3 linguri ulei, ca untul nu este prea gras
la 16.01.2014, 20:05
Una din preferatele mele..super buna!!!
la 06.05.2014, 13:24
grozava placinta
la 12.09.2014, 21:22
Superba ...astazi am facut si eu
la 12.09.2014, 21:36
Gabitsa, ma bucur ca ti-a placut!
la 26.08.2016, 06:21
Buna!
la 26.08.2016, 08:44
Acum doua zile am facut si eu o placinta cu foaie frageda si am citit reteta ta ca sa vad cum faci tu foaia. Eu o fac dupa o reteta mai "ieftina" , dar intotdeauna vreau sa aflu retete noi care poate sunt mai bune ca ale mele si vreau sa te intreb daca sigur ai folosit osanza pentru ca in poze pare a fi untura. Aici in Bucuresti nu am de unde sa iau osanza iar untul parca mi-e mila sa-l folosesc la foaie, dar untura pot cumpara de la magazin si sa o folosesc fara regrete . Deci, e osanza sau untura?
la 26.08.2016, 10:15
Draga Tina, osanza ca si untura, inainte de a se utiliza in preparate, se topeste, apoi se solidifica.
Deci eu am folosit osanza, nu stiu de ce crezi ca e untura......in principiu, osanza si untura dupa topire seamana, poate e putin mai alba osanza.
la 26.08.2016, 12:56
Multumesc Merisor, nu trebuie sa te superi pe mine ca am intrebat pentru ca pozele nu erau concludente iar omul cat traieste invata. Eu am vazut odata la niste unguroaice din Ardeal ca foloseau osanza fara sa o topeasca si ma asteptam sa vad in pozele tale la fel, de aceea am intrebat. Pana la urma ce zici, pot folosi untura?

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking