Desert placinta vanilata cu foi, branza dulce si caise

Postat de RuxyRux in Dulciuri
13 Iun 2019 | 3020 vizualizari
Desert placinta vanilata cu foi, branza dulce si caise

V-am adus o placinta delicioasa, bucatarasii mei preferati, ma primiti? Bucati de caise parfumate, ascunse in umplutura de branza dulce vanilata si foi moi dar si usor crocante in acelasi timp, o mare bunatate, garantez!

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinta (eu am folosit in jur de 12 foite) eu cumpar proaspete necongelate
  • 12 caise (cate una pentru fiecare foaie)
  • 800 gr. branza dulce
  • 2 oua
  • 250 gr. zahar
  • vanilie dupa gust (obisnuiesc sa pun mai multa )
  • o ceasca de ulei cu care vom unge foile
  • 2-3 linguri de apa

Mod de preparare

Se prepara umplutura, se amesteca branza cu ouale, cu zaharul si cu vanilia. Se taie in bucati caisele.

Fiecare foaie se pliaza in doua, se unge cu ulei din belsug, se asaza umplutura pe margine, cam cate o lingura plina de foaie.

Se pun si bucatile de caisa si se ruleaza foaia sul.

In tava cuptorului tapetata cu doua hartii de copt suprapuse, se incepe din mijloc sa se aseze sulurile  in forma de cerc.

Se procedeaza asa pana la ultima foaie.

Placinta se stropeste cu putina apa si se coace aproape o ora la 180 de grade Celsius ( in jur de 50 de minute, e posibil in functie de cuptor).

Se lasa putin la racit se pudreaza si se taie in forma dorita.

Pofta buna la deliciu! Simplu si usor cum ne place tuturor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta vanilata cu foi, branza dulce si caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

PRAJITURA CU CAPSUNI

Postat de iuliana_florentina

PRAJITURA CU CAPSUNI

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu indulcitorul, apoi am adaugat uleiul si apa. Albusurile batute spuma le-am adaugat amestecand usor in compozitie,...

Citeste continuarea

Pere umplute, in aluat

Postat de merisor67

Pere umplute, in aluat

Curatam perele de coaja si le scoatem cotoarele, cu un cutit cu lama subtire si varful ascutit sau cu un dispozitiv special, daca avem. Avem mare grija sa nu le strapungem cu cutitul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.06.2019, 19:03
Nu pot lipsi de la minunatia asta parfumata! Gand drag!
la 13.06.2019, 19:07
Delicioasa!
la 13.06.2019, 19:16
Val draga mea, iti multumesc, gand drag si tie!
la 13.06.2019, 19:16
Buni, multumesc!
la 13.06.2019, 19:25
buna buna

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking