Desert placinte Bostanei
Postat de RODIMUR in Dulciuri 7 Mai 2020 | 3759 vizualizari
Când eram mici, bunica ne oferea uneori bostănei din aceștia și noi eram foarte bucuroși, pentru că ne plăcea mult aspectul lor. Erau niște plăcințele cu dovleac, al căror nume vine de la umplutura lor: la noi, în Moldova dovleacul se numește ”bostan”.
Am vrut de mult timp să fac aceste plăcințele cu aromă de copilărie și deși mi-am procurat dovleacul plăcintar încă din Postul Paștelui (căci voiam, inițial, să folosesc un aluat de post) abia acum am reușit să le fac și mă bucur că am amânat acest moment: plăcințelele sunt mai gustoase cu aluat de dulce și au un aspect minunat, fiind unse cu ou.
Din ingredientele de mai jos am făcut 16 plăcințele bostănei, în două reprize. Nu puteam pune două tăvi deodată la cuptor, dacă voiam ca plăcințelele să fie perfecte. Așa că am preparat mai întâi o jumătate din cantitatea de aluat, iar pe cealaltă am lăsat-o în așteptare, sigilată în folie alimentară.
Am făcut umplutura dintr-un dovleac plăcintar care avea, curățat de coajă și de semințe, 800 grame (885 grame inițial), dar nu am folosit toată cantitatea pentru bostănei.
Inapoi la reteta
|