Desert placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

Postat de xana in Dulciuri
16 Noi 2017 | 2376 vizualizari
Desert placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

Tarte si placinte rumenite si iscusite Am folosit acelasi aluat ca la gogosile de aici https://www.bucataras.ro/retete/gogosi-84848.html, cu foarte mici modificari si au iesit niste placintele foarte pufoase si aromate.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina+ pentru infainat suprafata de lucru
  • 250 ml lapte
  • 120 gr margarina
  • 25 gr drojdie
  • 2 oua
  • 70 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 1 lingurita rom coaja rasa de la o clementina
  • 1 praf de sare
  • 1 galbenus de ou
  • Pentru umplutura:
  • cca 200 gr dulceata de caise
  • 150 gr migdale

Mod de preparare

Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam. Punem margarina intr-un castron si o topim in cuptorul cu microunde, apoi o lasam deoparte pana se racoreste. Se va folosi doar partea galbena a margarinei topite, cea care se ridica deasupra, cea alba care ramane la fund o indepartam.

Intr-un castron se pune faina, sarea, esentele, coaja de clementina si cele doua oua si cu ajutorul mixerului cu spirala atasata incepem sa amestecam la viteza mica, turnand cate putin din amestecul de lapte pana il terminam. Adaugam si margarina topita, marim viteza si framantam circa 5 minute.

Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut intr-un loc ferit de curenti timp de o ora.

Intre timp prajim putin migdale intr-o tigaie, apoi le tocam marunt si le amestecam cu dulceata de caise.

Cand aluatul a crescut, punem putina faina pe suprafata de lucru si intindem o foaie potrivit de groasa din care taiem cercuri cu 8 cm diametru. Umplem fiecare cerc cu cateo lingurita cu varf de dulceata, apoi strangem marginile pana se lipesc.

Intr-o tava rotunda cu 25 cm diametru punem hartie de copt si asezam cate 8 placintele cu partea care am lipit-o in jos. Le acoperim cu un prosop si le lasam sa mai creasca cca 30 de minute.

Ungem apoi placintele cu galbenus de ou si le dam la cuptor la 180º C, pentru 25-30 de minute.

 Cand se racoresc, le pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte cu dulceata de caise si migdale prajite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri cu portocala si ciocolata (de post)

Postat de rhapsody

Fursecuri cu portocala si ciocolata (de post)

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Dizolva zaharul in apa calda, adauga uleiul si coaja de portocala si amesteca bine. 3. Pune faina intr-un vas, toarna lichidul de la pasul...

Citeste continuarea

Desert fursecuri (la presa) dichisite in hainute de sarbatoare

Postat de Valclaudia

Desert fursecuri (la presa) dichisite in hainute de sarbatoare

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Punem untul intr-un vas incapator, adaugam praful de sare, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2017, 15:04
la 16.11.2017, 15:07
foarte bune
la 16.11.2017, 15:40
Cred ca-s delicioase !;-bd
la 16.11.2017, 16:55
la 16.11.2017, 17:06
Ce bune cred ca sunt!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking