Desert placinte cu dulceata de zarzare

Postat de sufletista in Dulciuri
25 Mar 2018 | 2232 vizualizari
Desert placinte cu dulceata de zarzare

Ingrediente

  • 1 kg zarzare fara samburi
  • 1 felie de lamaie
  • 1/2 cana apa
  • 250 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • Aluat
  • 1 kg faina+5 linguri faina
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei+6-7 linguri
  • 40 g drojdie
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • coaja de lamaie
  • 1 lingura otet

Mod de preparare

Zarzarele (dezghetate) le adaugam intr-un ceaun impreuna cu zaharul, cana de apa, felia de lamaie si punem pe foc potrivit sa fiarba pana ce se inmoaie zarzarele.

Amidonul il dizolvam in putina apa rece, adaugam peste fructe si lasam sa fiarba pana ce se ingroasa compozitia.

Aluat-drojdia o amestecam cu o lingura zahar si putin lapte si lasam 10 minute deoparte. Intr-un bol amestecam laptele, uleiul, ouale, otetul, adaugam zaharul, coaja de lamaie, sarea, drojdia dizolvata si treptat faina pana ce rezulta un aluat elastic si nelipicios.

Intr-un bol amestecam cele 6 linguri de faina cu ulei pana ce rezulta o pasta moale.

Intindem aluatul pe masa infainata o ungem cu pasta, o impachetam in 3, o insezam intr-un bol/tava si dam la frigider pentru 1 ora.

Impartim aluatul in bucati egale (eu l-am impartit in 4) intindem fiecare bucata pe masa infainata adaugam dulceata pe o margine si rulam.

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte cu dulceata de zarzare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Biscuiti cu chipsuri de ciocolata

Postat de GeorgianaGrigorescu

Biscuiti cu chipsuri de ciocolata

Frecam untul moale cu zaharul pudra. Adaugam oul, praful de sare, apoi faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine. La final adaugam vanilia si chipsurile de ciocolata. Coca nu trebuie sa...

Citeste continuarea

Fursecuri cu ciocolata si menta

Postat de sufletista

Fursecuri cu ciocolata si menta

Intr-un vas adaugam 200 g faina.praful de copt,bicarbonatul,zaharul si amestecam. Facem o adancitura adaugam untul moale,menta tocata marunt,ouale batute,coaja de lamaie. Incepem sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2018, 18:10
la 25.03.2018, 18:34
la 25.03.2018, 18:40
la 25.03.2018, 18:42
la 25.03.2018, 19:10
Îmi plac!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking