Desert placinte cu dulceata de zarzare

Postat de sufletista in Dulciuri
25 Mar 2018 | 2251 vizualizari
Desert placinte cu dulceata de zarzare

Ingrediente

  • 1 kg zarzare fara samburi
  • 1 felie de lamaie
  • 1/2 cana apa
  • 250 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • Aluat
  • 1 kg faina+5 linguri faina
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei+6-7 linguri
  • 40 g drojdie
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • coaja de lamaie
  • 1 lingura otet

Mod de preparare

Zarzarele (dezghetate) le adaugam intr-un ceaun impreuna cu zaharul, cana de apa, felia de lamaie si punem pe foc potrivit sa fiarba pana ce se inmoaie zarzarele.

Amidonul il dizolvam in putina apa rece, adaugam peste fructe si lasam sa fiarba pana ce se ingroasa compozitia.

Aluat-drojdia o amestecam cu o lingura zahar si putin lapte si lasam 10 minute deoparte. Intr-un bol amestecam laptele, uleiul, ouale, otetul, adaugam zaharul, coaja de lamaie, sarea, drojdia dizolvata si treptat faina pana ce rezulta un aluat elastic si nelipicios.

Intr-un bol amestecam cele 6 linguri de faina cu ulei pana ce rezulta o pasta moale.

Intindem aluatul pe masa infainata o ungem cu pasta, o impachetam in 3, o insezam intr-un bol/tava si dam la frigider pentru 1 ora.

Impartim aluatul in bucati egale (eu l-am impartit in 4) intindem fiecare bucata pe masa infainata adaugam dulceata pe o margine si rulam.

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte cu dulceata de zarzare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert branzoaice

Postat de licurici_lra

Desert branzoaice

Pentru aluat, drojdia se amesteca cu putin zahar, o lingura de lapte si o lingura de faina, apoi se lasa cateva minute sa creasca. Laptele se incalzeste cu zaharul, apoi se adauga...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu nuci si cacao, dospit la rece

Postat de sufletista

Desert cozonac cu nuci si cacao, dospit la rece

Cernem faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia, o lingurita zahar, adaugam putin lapte caldut, amestecam cu putina faina, acoperim si lasam cca 6 min cat activeaza drojdia....

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2018, 18:10
la 25.03.2018, 18:34
la 25.03.2018, 18:40
la 25.03.2018, 18:42
la 25.03.2018, 19:10
Îmi plac!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking