Desert Salam de biscuti cu ciocolata si fistic

Postat de Oana in Dulciuri
13 Dec 2016 | 10294 vizualizari

Ingrediente

  • 300 gr biscuiti petit beurre
  • 3-4 linguri nuca de cocos
  • 50 gr fistic
  • 200 ml lapte
  • 200 gr ciocolata neagra cu alune
  • 50 gr zahar
  • 100 gr unt
  • o lingurita esenta de rom
  • o lingurita vanilie
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

  1. Rupe biscuitii marunt, pune deasupra nuca de cocos si fisticul curatat. Poti sa pui si nuca, stafide sau rahat taiat cubulete, dupa plac.

  2. Pune in craticioara laptele, zaharul, ciocolata rupta si untul taiat cubulete. Las-o la foc potrivit si amesteca cu un tel pana se topesc ciocolata si untul si compozitia devine omogena

  3. Opreste focul si adauga vanilia si esenta de rom. Este mai bine sa le pui dupa ce opresti focul, sa nu risti ca amestecul sa devina amar.

  4. Rastoarna amestecul peste biscuiti si amesteca usor pana ciocolata imbraca bine toti biscuitii si obtii o compozitie omogena

  5. Pune pe masa o folie alimentara si pune compozitia, apoi formeaza un rulou, dandu-i forma de salam de biscuiti

  6. Ruleaza bine si mai strans, apoi leaga capetele si infasoara salamul de biscuiti intr-o folie de aluminiu

  7. Lasa-l la frigider cateva ore pana se intareste bine untul si ciocolata

  8. Scoate salamul de biscuiti din frigider si tavalaste-l bine prin zahar pudra, apoi leaga-l cu sfoara alimentara ca sa semene cat mai mult cu un salam

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Salam de biscuti cu ciocolata si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Desert miniamandine

Postat de Constelatialeu

Desert miniamandine

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie si apoi le incorporam in bezea, cu...

Citeste continuarea

Placinta cu dovleac si nuci

Postat de privatelaura

Placinta cu dovleac si nuci

Am pus ingredientele pt aluat in cuva masinii de paine, doar cat sa le framante, apoi am transferat aluatul intr-un castron si am pus intr-un loc caldut sa creasca. Am acoperit castronul cu un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2016, 12:48
Delicios!
la 13.12.2016, 12:50
bun bun
la 13.12.2016, 13:37
vaiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ma omori
la 13.12.2016, 13:46
Foarte bun!
la 13.12.2016, 13:55
de-ai sti de cata vreme ma gandesc ca-i musai sa fac

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking