Ingrediente
- 350-380 g de faina
- 5-6 g de drojdie uscata
- 60 g de zahar
- 1 varf de sare
- 1 ou mare
- 75 ml de lapte
- 150 g de branza grasa proaspata de vaci
- 1/2 lingurita de aroma de vanilie
Pentru umplutura:
- 6 mere
- 5 linguri zahar brun
- 1 lingurita scortisoara rasa
- 20 g de unt
- 2 mani de miez de nuca
Decor:
- 1 galbenus de ou + 1 lingura de lapte
- zahar pudra si zahar perlat
Mod de preparare
Amestecati drojdia uscata in laptele caldut.
Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata.
Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat.
Incorporati treptat laptele cu drojdia framantand timp de 10 à 15 minute pana obtineti o bila neteda de aluat. Acoperiti cu un prosop curat si lasati sa creasca 2-3 ore.
Pregatiti umplutura:
Se curata merele si se dau pe razatoarea cea mare.
Gatiti merele rase cu untul, zaharul si scortisoara timp de 10-15 minute.
Trebuie ca compozitia sa nu fie prea lichida.
Lasati sa se raceasca.
Framantati aluatul si impartiti-l in 12 parti.
Făinăm suprafața de lucru și intindem fiecare parte in forma rotunda , patrata sau dreptunghiulara.
Puneti deasupra merele racite si presarati deasupra miezul de nuca.
Am facut 3 tipuri de forme: vezi imagini
Puneti-le pe o placa acoperita cu o foaie de copt si lasati-le sa creasca cel putin 30 de minute.
Le ungem cu un ou bătut şi le dăm la cuptorul preîncălzit la 180°c pentru 20-25 de minute.
Le pudrăm cu puţin zahăr. Sunt delicioase caldute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|