Desert placinte moldovenesti

Postat de abetina in Dulciuri
7 Iun 2018 | 3997 vizualizari
Desert placinte moldovenesti

"picnicul bucatarasilor".

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 1 kg.faina de grau
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 500 ml.zer,rezultat de la strecurarea branzei de vaci
  • 1 esenta de vanilie
  • 100 gr.unt
  • 1 cub drojdie
  • 1 varf cutit de sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -1 kg.branza dulce de vaci,pregatita in bucataria mea,la 5 litri de lapte,iese cam 1 kg.de branza de vaci
  • 4 oua
  • 100 gr.stafide
  • 1 esenta de rom
  • 4 linguri zahar
  • 100 gr.smantana
  • 1 praf de sare
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingura seminte de mac

Mod de preparare

  Se pune drojdia intr-un vas, peste ea se adauga 100 ml. zer, zaharul, sarea si se omogenizeaza bine pana la topirea completa a zaharului. Se toarna drojdia peste faina de grau, se adauga untul topit la bain-marie, ouale, esenta, restul de zer si se framanta un aluat suficient de tare, mai spre final se adauga ulei, putin cate putin si se continua framantarea pana cand aluatul se dezlipeste de pe vas. Se face semnul crucii, se pune un prosop peste vas si se lasa sa se odihneasca pana isi dubleaza volumul.
   Intre timp se pregateste umplutura de branza, se pune branza intr-un vas, se adauga zahar, stafide, esenta de rom, smantana, sare, ouale si se omogenizeaza compozitia.
   Se imparte aluatul in 10 bucati, se intinde fiecare bucata sub forma de foaie rotunda, se pune cate o lingura mare de compozitie de branza, se ruleaza, se aduna de la un capat spre altul si se pune in tava in care s-a pus hartie de copt. Se continua lucrarea pana la terminarea placintelor.
  Se bate un ou cu putina miere, se ung placintele, se stropesc cu mac si se dau la cuptorul gata incalzit.
  Se lasa la cuptor circa 50 minute la foc potrivit si se scot cand sunt rumene. Sa aveti pofta, dragilor!

  Reteta este ca la cozonaci, insa placintele au iesit minunate, pufoase si bune de degustat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert poale-n brau

Postat de ancutsa

Desert poale-n brau

  Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul şi sare. Se amestecă, adăugând făina...

Citeste continuarea

Desert poale-n brau – placinte moldovenesti

Postat de gaby_d

Desert poale-n brau – placinte moldovenesti

Intr-un bol marisor, pune drojdia, 4-5 linguri din faina, o lingurita zahar. Incepe sa torni, putin cate putin, apa calda, pana o incorporezi toata si ai un amestec omogen in care drojdia e...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2018, 11:47
Bune!
la 08.06.2018, 13:59
la 08.06.2018, 17:18
la 09.06.2018, 22:07
Ce rumene, ce faine, ce bune!
la 10.06.2018, 09:37
ce mult imi plac!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking