Desert placinte pufoase cu ciocolata

Postat de auragiuverdea1990 in Dulciuri
15 Noi 2017 | 2534 vizualizari
Desert placinte pufoase cu ciocolata

Tarte si placinte rumenite si iscusite! 

Ingrediente

  • 550 g faina
  • 250 ml lapte
  • 7 g drojdie uscata
  • 120 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 1 ou
  • 1 pachet vanilie
  • coaja de lamaie
  • 15 g cacao
  • o tableta ciocolata neagra
  • o tableta ciocolata alba

Pentru servire:

  • zahar pudra sau sos de ciocolata

Mod de preparare

     Intr-un castron amestecam drojdia cu o lingurita de zahar, o lingurita de faina si putina apa calduta. O lasam deoparte la loc cald si separat mixam un ou cu zaharul, zaharul vanilinat, uleiul, laptele caldut, coaja de lamaie, punem si drojdia activata si o parte din cantitatea de faina, aluatul sa fie ca o smantana mai groasa putin.

Dupa ce am amestecat toate ingredientele, impartim aluatul in doua parti egale.

O parte din compozitie o amestecam cu cacao, apoi mai presaram faina si framantam pana devine un aluat elastic si nu se lipeste de maini. Cealalta parte din compozitie o framantam la fel pana aluatul este elastic si nu se lipeste. Lasam la crescut pentru 2 ore la loc cald.

Dupa ce aluatul a crescut, impartim fiecare parte in 12 bucati de circa 40-45 g. Fiecare bucatica o intind, pun in mijloc un cub de ciocolata, aduc marginile spre interior si o pun in tava cu marginile in jos. Eu am pus in aluatul cu cacao, cioco alba si in aluatul alb, ciocolata neagra si le-am asezat in tava combinat.

Le mai las la crescut 30 de minute si le bag in cuptorul preincalzit, pentru 30 - 35 de minute. 

     Sa aveti spor la facut! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte pufoase cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Postat de gospodariu

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Incalzim laptele intr-un  vas  peste care adaugam coaja de lamaie si portocala si cele 2 plicuri de zahar vanilat si amestecam bine. Separat galbenusurile le frecam cu cele 250 g de...

Citeste continuarea

Placinta greceasca cu iaurt

Postat de cristeena20

Placinta greceasca cu iaurt

- Decongelam foile si le faramitam marunt cu mana. Eu am lasat o foaie si am pus-o pe fungul tavii . - Batem ouale cu zaharul, coaja de lamaie si vanilia bine , adaugand treptat uleiul. Apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.11.2017, 18:45
bune
la 15.11.2017, 18:51
la 15.11.2017, 19:13
la 15.11.2017, 19:17
Bune, pufoasele tale!
la 15.11.2017, 19:33

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking