Desert placinte trandafir, cu branza dulce

Postat de RODIMUR in Dulciuri
4 Noi 2017 | 4717 vizualizari
Desert placinte trandafir, cu branza dulce

Plăcintele trandafir se aseamănă cu plăcintele poale-n brâu, dar sunt mai migăloase și se fac mai mici. Sunt niște brânzoaice foarte bune și aspectuoase. Denumirea lor vine de la forma de trandafir pe care o au aceste plăcinte. Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 32 de plăcinte. Rețetă pentru concursul "Tarte și plăcinte rumenite și iscusite"

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 1 kg de făină albă
  • 40 grame de drojdie proaspătă
  • 4 gălbenușuri
  • 125 grame de zahăr tos fin
  • 75-100 ml ulei de floarea soarelui
  • 500 ml lapte dulce, pentru frământat
  • 1 plic de vanilie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • esență de rom
  • Pentru umplutură
  • 500 grame brânză de vaci, bine scursă
  • 100-125 grame zahăr tos fin
  • 3 ouă întregi
  • albușurile rămase de la aluat
  • 2 plicuri cu vanilie
  • 1-2 linguri de făină albă
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 ou pentru uns
  • făină pentru modelat
  • zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Se face un aluat elastic, potrivit de moale, din făină, drojdie, gălbenușuri, zahăr, vanilie, coaja rasă de lămâie, laptele cald și esența de rom. Când toate ingredintele au fost încorporate, se adaugă puțin câte puțin, uleiul. Se frământă și se bate aluatul, iar după ce s-a încorporat tot uleiul și aluatul este elastic și nu se mai lipește de mână, se lasă la dospit la căldură, acoperit cu un prosop curat.

Cât timp aluatul stă la dospit se face umplutura. Se mixează bine brânza, zahărul, gălbenușurile, albușurile bătute spumă, vanilia, coaja rasă de la o lămâie, până ce rezultă o compoziție uniformă, consistentă și bine legată.

Când aluatul a crescut în volum, se răstoarnă pe planșetă, se frământă cu puțină făină, ca să nu se lipească de mâini, după care se porționează în 32 de bucăți. Se ia o bucată de aluat, se face din el o biluță care se aplatizează cu sucitorul, se crestează în 4 locuri (după cum se vede în poze) formând 4 petale și pe mijloc se pune o lingură încărcată de umplutură de brânză. Se ia fiecare petală și se ridică pe lângă umplutură, de jur împrejur. Umplutura va fi încercuită de cele 4 petale formate prin crestăturile aplicate bucății de aluat. (Există poze explicite, după descrierea rețetei!)

La fel se procedează cu toate bucățile de aluat, iar plăcintele formate se pun într-o tavă pregătită din timp cu hârtie de copt. Se lasă plăcintele să mai crească în tavă.

Se bate bine un ou și se ung toate plăcintele. Se dă tava la cuptor la un foc potrivit și când plăcintele sunt frumos rumenite, se scot afară și se presară cu zahăr pudră.

Plăcintele sunt foarte bune, atât calde, cît și reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte trandafir, cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Retete similare

Cupcakes de ciocolata cu banane

Postat de deyutzky

Cupcakes de ciocolata cu banane

Intr-un bol amestecam faina cu cele 2 linguri de cacao si praful de copt. Adaugam oul, zaharul vanilat, zaharul, untul topit si laptele caldut si mixam. Topim ciocolata la bain-marie sau o...

Citeste continuarea

Desert chocolate crinkles

Postat de oanapl

Desert chocolate crinkles

Se mixează ouăle împreună cu zahărul până se deschid la culoare si își dublează volumul. Se pune ciocolata și untul tăiate bucățele într-un vas și se topesc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2017, 01:07
la 04.11.2017, 04:52
Delicioase plăcinte!
la 04.11.2017, 07:19
Delicioase!
la 04.11.2017, 08:05
Mulțumesc frumos, Motănel!
la 04.11.2017, 08:06
Mulțumesc frumos, Auraș!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Montare D’oro
Multicooking