Desert poale-n brau

Postat de RuxyRux in Dulciuri
22 Noi 2017 | 6260 vizualizari
Desert poale-n brau

Tarte si placinte rumenite iscusite Minunatiile astea de placinte se leaga clar de gena mea de moldoveanca! :))))))) O bunatate indescriptibila! Sa va povestesc despre miros sau despre gust? :x 

Ingrediente

Aluat:

  • 850 gr. faina patiserie( plus pentru infainat)
  • 300 ml lapte caldut
  • 50 gr. drojdie proaspata( sau 2 pliculete 10 gr. uscata)
  • 4 oua mari( tineti cont de asta)
  • 175 gr. zahar
  • 100 gr unt moale( nu topit)
  • un praf de sare
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • coaja de lamaie

Umplutura:

  • 450 gr. branza sarata ( telemea)
  • 150 gr. zahar
  • 2 oua mari
  • 4 linguri pline de gris
  • 70 gr. smantana groasa
  • esenta de rom
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • 6 linguri lapte si doua galbenusuri pentru uns
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Untul se taie bucati si se aduce la temperatura camerei. Faina se cerne intr-un lighenas. In mijloc se adauga drojdia (proaspata sau uscata), deasupra se pune o lingura de zahar, pe margine sarea si zaharul.

Din laptele caldut, se pun 3 linguri deasupra drojdiei.

Se razuie lamaia si portocala.

Ouale se bat usor, deasupra se adauga laptele cald (nu fierbinte).

Se toarna compozitia de oua peste faina si se amesteca, aromele, vanilia, apoi se framanta pana ce se omogenizeaza bine totul si se formeaza un aluat, apoi se adauga untul si se framanta in continuare cateva minute pana ce se leaga perfect, daca simtiti nevoia, mai adaugati o lingura,  doua de faina. Se lasa la crescut aluatul timp de o ora sau pana ce isi dubleaza volumul, undeva in bucatarie langa aragaz, aveti grija sa fie cald.

Intre timp, am preparat crema de branza, amestecand  branza telemea, zaharul, ouale, grisul, aromele.

Aluatul se rastoarna pe o suprafata bine infainata se pliaza de cateva ori si se asaza inapoi in vasul in care am presarat faina.

Se rup bucati mai mari decat un pumn de aluat, se intind cu mana in forma de cerc (cat putem), in mijloc se pune crema de branza, cam doua linguri, apoi se pliaza spre centru marginile avand grija sa inchidem bine umplutura.

Se mai lasa placintele la crescut in jur de 20 de minute, timp in care se ung cu laptele caldut amestecat cu galbenusuri.

Placintele se coc timp de 35 de minute la 180 de grade C, se lasa putin la racit si se pudreaza cu zahar.

Delicios desert de casa moldovenesc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (52)
Retete similare

Desert placinte Poale -n brau cu gutui

Postat de Ksenya

Desert placinte Poale -n brau cu gutui

Drojdia o desfacem in laptele cald, adaugam zaharul, zaharul vanilat si sarea si amestecam pana se dizolva. Intr-un castron cernem faina,adaugam cele 2 oua apoi incet laptele cu ingredientele...

Citeste continuarea

Desert poale-n brau

Postat de ancutsa

Desert poale-n brau

  Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul şi sare. Se amestecă, adăugând făina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2017, 21:51
Vaaaiii, cum arata!
la 22.11.2017, 21:52
Primaaaaa din nou!!!!!
la 22.11.2017, 21:52
Mena, stai la rand! ) ca salivez din greu!
la 22.11.2017, 21:53
Ups, mi-a intrat Mireluta in fata dar tot vreau portie dubla, Ruxyyyy!
la 22.11.2017, 21:55
Ce rumenele frumusele!

Vezi toate comentariile (52)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking