Desert Pound Cake cu levantica

Postat de AnaDavid in Dulciuri
12 Oct 2017 | 1759 vizualizari
Desert Pound Cake cu levantica

Este un cake pufos si aromat de culoare frumoasa auriu. Lângă mine, cand eram in Italia, era un mic magazin de cofetărie cu prajituri facute de prietena mea Alessandra. O data a făcut un tort cu levantica care a fost sfârșitul lumii și asta este ceea ce propun astazi. Am adaugat in plus mierea care merge bine cu levantica si care a dat o culoare calda si un parfum minunat. Serviti cu lapte sau cu un ceai ....un vis. Ciao Ale !!!

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 3 oua
  • 120 gr unt
  • 1/2 pliculet de praf de copt
  • 30 ml whisky
  • coaja de lamaie
  • 50 ml lapte
  • 1/2 lingurita flori de lavantica uscate
  • 3 linguri de miere
  • un praf de sare
  • miere pentru servire

Mod de preparare

Se bat ouăle și zahărul impreuna până devin o cremă omogena și spumoasa.

Se adauga laptele și untul topit și se amestecă bine.

Separat amestecam faina cu sarea. Se adauga făina, se amesteca bine pana devine omogen si fara cocoloase si dupa ce se adauga mierea, whisky, flori de leantica și coaja de lamaie.

La sfarsit adaugam si praful de copt.

Se imbraca forma de cozonac cu hartie de copt, se toarnă aluatul și se pune în cuptorul încălzit, la 180 de grade C, timp de 45 de minute.

Faceti o proba cu o scobitoare pentru a vedea dacă este copt.

Lăsați-l să se răcească și apoi tăiați, serviți cu miere și o ceașcă de lapte sau ceai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Pound Cake cu levantica" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Branzoaice

Postat de Jymy

Branzoaice

Cernem faina intr-un vas incapator. Drojdia o pasam cu o lingurita cu zahar pana ce se lichefiaza, o adaugam peste faina in care am format o adancitura, o acoperim cu faina si o lasam la dospit...

Citeste continuarea

Prajitura Visinica

Postat de Constelatialeu

Prajitura Visinica

Blatul : Se bat spuma tare albusurile,se adauga zaharul si se bate bine pana se topeste zaharul.Nuca o taiem marunt si o adaugam in blat.Punem hartie de copt in tava ( 41/26) si turnam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.10.2017, 16:25
interesant!
la 14.10.2017, 20:11
Mmm, ce bun!
la 17.10.2017, 10:38
la 20.10.2017, 09:28
Bine ai venit!
la 03.08.2018, 04:25
Frumoasa reteta !!!!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking