Ingrediente
- 200 gr faina
- 100 gr zahar
- 3 oua
- 120 gr unt
- 1/2 pliculet de praf de copt
- 30 ml whisky
- coaja de lamaie
- 50 ml lapte
- 1/2 lingurita flori de lavantica uscate
- 3 linguri de miere
- un praf de sare
- miere pentru servire
Mod de preparare
Se bat ouăle și zahărul impreuna până devin o cremă omogena și spumoasa.
Se adauga laptele și untul topit și se amestecă bine.
Separat amestecam faina cu sarea. Se adauga făina, se amesteca bine pana devine omogen si fara cocoloase si dupa ce se adauga mierea, whisky, flori de leantica și coaja de lamaie.
La sfarsit adaugam si praful de copt.
Se imbraca forma de cozonac cu hartie de copt, se toarnă aluatul și se pune în cuptorul încălzit, la 180 de grade C, timp de 45 de minute.
Faceti o proba cu o scobitoare pentru a vedea dacă este copt.
Lăsați-l să se răcească și apoi tăiați, serviți cu miere și o ceașcă de lapte sau ceai.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Pound Cake cu levantica" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|