Ingrediente
- Blat:
- 400 grame faina
- 10 linguri de zahar
- 3 oua
- 300 ml apa
- 15 linguri de ulei
- 10 grame praf de copt
- Umplutura:
- 1 kilogram mere
- 2 linguri de scortisoara
- 3 linguri de gris
- 8 linguri de zahar
Mod de preparare
Blat: Spargem ouale si le punem intr-un bol. Le batem cateva minute cu mixerul, apoi daugam zaharul si continuam sa le mixam pana zaharul se dizolva complet. Apoi adaugam treptat uleiul si amestecam bine. Adaugam apa, apoi treptat vom pune faina si vom amesteca compozitia foarte bine, iar la final punem praful de copt.
Umplutura: Indepartam coaja de pe mere, apoi la dam prin razatoarea mare. Le punem pe foc, adaugam zaharul, scortisoara si grisul, amestecam totul foarte bine si lasam merele la calit cateva minute.
Asamblare: Punem jumatate din compozitia aluatului la copt(10 minute, 180C). Cand s-a copt cat de cat, scoatem tava din cuptor, punem umplutura si compozitia de aluat ramasa peste foaia coapta. Apoi vom pune prajitura la copt 20 de minute, la o temperatura de 180C. Dupa ce prajitura s-a copt, o pudram cu zahar pudra si o lasam la racit, apoi este numai buna de servit. POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajiitura turnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|