Desert Prajiitura turnata cu mere

Postat de CofetariiBucatari in Dulciuri
31 Aug 2017 | 5146 vizualizari
Desert Prajiitura turnata cu mere

 Imi plac foarte mult merele si auzind de aceasta reteta, m-am hotarat sa o incerc, mai ales ca umplutura ei este cu mere, ceea ce imi place foarte mult. Rezultatul a fost unul pe masura, prajitura avand un blat foarte frumos, iar crema, un gust minunat. Este o reteta foarte buna! Va recomand sa o incercati!!!

Ingrediente

  • Blat:
  • 400 grame faina
  • 10 linguri de zahar
  • 3 oua
  • 300 ml apa
  • 15 linguri de ulei
  • 10 grame praf de copt
  • Umplutura:
  • 1 kilogram mere
  • 2 linguri de scortisoara
  • 3 linguri de gris
  • 8 linguri de zahar

Mod de preparare

Blat: Spargem ouale si le punem intr-un bol. Le batem cateva minute cu mixerul, apoi daugam zaharul si continuam sa le mixam pana zaharul se dizolva complet. Apoi adaugam treptat uleiul si amestecam bine. Adaugam apa, apoi treptat vom pune faina si vom amesteca compozitia foarte bine, iar la final punem praful de copt. 

Umplutura: Indepartam coaja de pe mere, apoi la dam prin razatoarea mare. Le punem pe foc, adaugam zaharul, scortisoara si grisul, amestecam totul foarte bine si lasam merele la calit cateva minute.

Asamblare: Punem jumatate din compozitia aluatului la copt(10 minute, 180C). Cand s-a copt cat de cat, scoatem tava din cuptor, punem umplutura si compozitia de aluat ramasa peste foaia coapta. Apoi vom pune prajitura la copt 20 de minute, la o temperatura de 180C. Dupa ce prajitura s-a copt, o pudram cu zahar pudra si o lasam la racit, apoi este numai buna de servit. POFTA BUNA!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajiitura turnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prune umplute cu nuci

Postat de Ksenya

Prune umplute cu nuci

Spalam prunele in 2-3 ape. Le lasam pentru 15 minute in apa calda ca sa se inmoiae. Scoatem prunele si le punem intr-o strecuratoare ca sa scurga toata apa, le intindem pe un prosop de hartie....

Citeste continuarea

Desert cozonac estonian

Postat de Oana

Desert cozonac estonian

Pune laptele intr-o craticioara si dizolva zaharul. Pune-l putin pe foc sa se incalzeasca, mare atentie sa nu fie fierbinte! In castronul cu faina, aproximativ 600 de grame, pune un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2017, 09:50
Aduc eu !
la 31.08.2017, 10:37
la 31.08.2017, 10:55
Bună prăjiturică!
la 31.08.2017, 11:01
Ador prăjiturile cu mere, iar a ta arată tare bine!
la 31.08.2017, 11:25
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking