Desert prajitura Acoperis

Postat de dantes in Prajituri
27 Apr 2017 | 3156 vizualizari
Desert prajitura Acoperis

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 600 g faina
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 50 g untura
  • 5 linguri smantana
  • 6 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura cacao
  • Pentru crema
  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • 1 litru lapte
  • 2 linguri faina
  • 1 pachet de unt
  • 300 g zahar
  • 2 plicuri zahar vaniliat

Mod de preparare

Pentru foi

Se amesteca toate ingredientele, se framanta bine, se imparte aluatul in 2 bucati, o bucata se imparte in doua si se intind 2 foi; foile se vor taia in 3 parti, pe lungime, pe dosul tavii si se coc. Cealalta bucata de coca se amesteca cu cacaua si se fac 12 betisoare de lungimea tavii si se coc la fel ca foile, pe dosul tavii.

Pentru crema

Budincile, faina si laptele se amesteca si se fierb, amestecand continuu, apoi se pun la racit. Untul, zaharul si vanilia se freaca spuma si se amesteca cu budinca racita.

Ansamblare

O bucata din foaie (cea din mijloc) se umple cu crema, apoi se pun 3 betisoare, se pune din nou crema, se asaza 2 betisoare, se pune din nou crema, apoi se asaza 1 betisor si se umple cu crema. La final, se asaza celelalte doua bucati din foaie, pe margini, pentru a forma un acoperis. Se procedeaza identic si cu celelalte foi, apoi se lasa prajiturile la rece, circa sase ore.

Se poate decora cu sos de capsuni sau ciocolata, dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Acoperis" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Cabana

Postat de Criss

Desert prajitura Cabana

Foi : Se amesteca oul cu zaharul, untul, mierea, laptele si bicarbonatul si se pune pe aburi. Se amesteca in continuu pana se ingroasa. Se ia vasul de pe aburi si treptat se adauga faina, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2017, 14:56
Adauga comentariu...
la 27.04.2017, 15:20
Bravo
la 27.04.2017, 16:01
Vreau!
la 27.04.2017, 16:25
bunaaaaaaaa
la 27.04.2017, 17:28
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking