Desert prajitura Alba ca zapada

Postat de katty in Prajituri
2 Iul 2018 | 12724 vizualizari
Desert prajitura Alba ca zapada

Ingrediente

  • foi:
    • 12 linguri apa
    • 12 linguri zahar
    • 12 linguri ulei
    • 2 oua intregi
    • coaja rasa de la o lamaie
    • 1 plic praf de copt
    • 1 lingurita bicarbonat
    • un praf de sare
    • faina cat cuprinde
    crema:
    • 600 ml lapte
    • 150gr faina
    • 200 gr zahar
    • coaja si zeama de la o lamaie
    • 250 gr unt
    • nuca de cocos fulgi pentru decor

Mod de preparare

Punem intr-o craticioara apa si zaharul. Punem la foc si amestecam pana zaharul se topeste. Dam jos si lasam sa se raceasca. Adaugam uleiul, ouale, coaja rasa de lamaie, sarea si incepem sa punem faina. Dupa ce am pus 300 gr faina, punem praful de copt si bicarbonatul stins cu o lingurita zeama de lamaie. Punem in continuare faina pana obtinem un aluat nelipicios care se intinde usor.

Impartim aluatul ijn 4 parti egale. Intindem fiecare foaie pe hartie de copt, o intepam cu o furculita din loc in loc si o coacem pe fundul unei tavi. Coacem pe rand toate foile pana incep sa se rumeneasca usor.

Pentru crema punem intr-o craticioara laptele si zaharul. Punem faina intr-un castron si adaugam cate 1 lingura lapte rece (din cei 600 ml) pana se omogenizeaza. Amestecam bine sa nu fie cocoloase si turnam peste restul de lapte.

Punem vasul la foc mic si fierbem amestecand continuu pana se ingroase. Dam jos si  adaugam 50 gr unt si amestecam energic pana se incorporeaza. Lasam sa se raceasca, apoi punem zeama si coaja de lamaie.

Mixam restul de unt, apoi adaugam cate putina crema in el pana incorporam toata crema. Montam prajitura alternand foile cu crema. Peste ultimul rand de crema presaram fulgi de cocos. Dam prajitura la rece pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

Blatul: Separati ouale. Albusurile le mixati cu un praf de sare, pana devin spuma. Adaugati indulcitorul treptat si mixati la viteza mare, pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile,...

Citeste continuarea

Desert prajitura Alba ca Zapada

Postat de lucy2002

Desert prajitura Alba ca Zapada

FOI In vasul de la mixer adaugam: ouale, zaharul, sare si pornim mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam in fir subtire uleiul, laptele, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2018, 22:11
la 02.07.2018, 22:15
la 02.07.2018, 22:22
Delicioasa prajitura asta
la 02.07.2018, 22:29
Foarte gustoasa!
la 02.07.2018, 23:31
Tare buna!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking