Ingrediente
- 10 linguri ulei
- 10 linguri zahar
- 10 linguri lapte
- 3 galbenusuri
- Un praf de sare
- Faina in jur de 700 g
- 1 plic de amoniac
- 1 vârf de linguriță de bicarbonat
- Pentru crema:
- 1,2 l lapte dulce
- 10 linguri faina
- 1-2 lamai- zeama si coaja
- Zahar vanilat burbon
- 7-8 linguri zahar tos -dupa gust
- 300 g unt 82% grăsime
- Zahar pudră vanilat pentru decor
Mod de preparare
Gălbenușurile le frecam putin cu sarea, uleiul si zahărul. Adăugăm laptele si amoniacul+bicarbonatul stinse în 3 lingurite otet si apoi faina. Framantam o coca elastică. Lăsăm să se odihnească la rece 30 minute.
Între timp ne apucăm de crema; amestecăm faina cu zaharul si cateva linguri de lapte rece. Restul de lapte il punem la foc. Cand e aproape de fierbere , punem amestecul de faina si zahar si fierbem cca 2-3 minute, pana obtinem o budinca. Acoperim cu folie sa nu faca crusta, si lăsăm să se răcească. Untul moale il adăugăm in budinca racita, adăugăm zeama si coaja de lămâie după gust( mie mi-a plăcut mai acrisoara) si 2-3 plicuri zahar vanilat.
Coca o împărțim în 3 și întindem foile cat putem de subtiri. Punem aluatul pe fundul tavii, acoperit cu hartie de copt si dam la cuptor 7-10 minute pana se rumenesc usor la capete. Lăsăm să se răcească, apoi umplem foile cu crema obținută. Punem peste prăjitură un fund gros de lemn si ceva greutati pana a doua zi pentru fragezire. Tăiem prajitura in pătrate, romburi,triunghiuri...cum ne place...si o pudră din abundență cu zahar aromat cu vanilie.
Servim cu plăcere lângă o cana cu cafea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|