Ingrediente
- ALUAT:(4 foi)
- 2 oua
- 6 linguri de zahar
- un praf de sare
- 12 linguri ulei
- 12 linguri lapte
- 700 gr faina
- un plic de praf de copt/o lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- zeama de la jumate de lamaie
- esenta de lamaie
- CREMA:
- 1200 ml lapte
- 10 linguri de amidon
- 8 linguri zahar
- coaja si zeama de la o lamaie
- 300 ml frisca lichida.
Mod de preparare
Aluat:
Punem ouale, praful de sare si zaharul intr-un bol, mixam bine pana se topeste zaharul, adaugam laptele, uleiul si esenta de lamaie, amestecam incet sa se incoropreze . In urmatoarea etapa adaugam faina, praful de copt si bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Amestecam pana se incorporeaza faina, cand este gata scoatem aluatul si il punem pe masa cu faina si il framantam putin apoi il lasam la odihnit 30 minute in folie alimentara. Impartim aluatul in 4 parti egale, intindem fiecare foie pe rand si coacem pe dosul tavii pe hartie de copt , in cuptorul incins la 180 Celsius, cate 5 min. lasam foile sa se raceasca, si ne apucam de crema.
Crema:
Punem un litru de lapte la fiert cu zaharul si oprim 200 ml de lapte pentru a dizolva amidonul intr-un castron. Cand laptele incepe sa colocoteasca adaugam amidonul si amestecam continuu pana se ingroasa. Adaugam zeama de lamaie si coaja, amestecam sa se omogenizeze si acoperim cu folie alimentara ca sa nu faca crusta , apoi lasam la racit. Frisca o batem spuma si adaugam crema, omogenizam si umplem foile, eu am pus crema si deasupra si am presarat nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|