Desert prajitura Amandina
Postat de Toamna07 in Prajituri 31 Oct 2012 | 96575 vizualizari
Cu toate ca am pregatit aceasta prajitura de cateva ori, ma nemultumea crema ei specifica, cu margarina cruda amestecata cu cacao si galbenusuri. Am vrut ca de acesta data sa schimb crema si sa vad daca gustul sufera vreo modificare. Nu a fost asa, mi-a iesit o amandina extraordinar de aromata si gustoasa, insiropata cu sirop din zahar caramelizat si cappuccino.. O nebunie, jur! :)
Inapoi la reteta
|
Comentarii (41)
la 02.11.2012, 15:30
Dragele mele,am zapacit reteta pentru ca este foarte lunga dar crema care a ramas,din eroare,aici, este crema veche.Crema noua pe care am preparat-o la aceasta amandina cu frisca lichida si ciocolata o gasiti la mine pe blog!
http://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/2012/10/prajitura-amandina.html
Crema :
3 oua
1 pachet de unt sau margarina
100 ml. lapte
50 ml frisca lichida
200 g zahar
70 g ciocolata cu lapte
3 linguri de cacao
3 fiole cu esenta de rom
Mod de preparare:
Intr-o cratita amestecam ouale cu zaharul ,laptele,frisca si cacaoa .Punem pe foc mic si adugam ciocolata bucatele si margarina. Amestecam bine cu un tel pana obtinem o compozitie densa si fina .
Cand s-a racorit punem si esenta de rom .
Dam la frigider pentru cel putin 2 ore !!!
Cand este bine racita, o scoatem din frigider si o amestecam cu mixerul pana la omogenizare .
Imi pare rau de incurcatura!
la 02.11.2012, 15:35
Adina,mai bine roaga pe Gaby sau pe Miha sa-ti corecteze,altfel o sa tot vina carcotasii si n-o sa citeasca la comentarii.Chiar ar fi pacat,pentru ca-i o reteta foarte faina
la 03.11.2012, 10:20
Da,multumesc de idee!
Te pup!
la 03.11.2012, 11:59
ador prajitura asta la fav
la 05.11.2012, 23:25
la 26.11.2013, 11:35
una din preferatele mele
la 16.12.2013, 13:50
delicioasa
la 28.09.2014, 19:21
Amandine facute ca un profesionist;bravo!!
COMENTEAZA