Ingrediente
- 75 g unt la temperatura camerei
- 200 g zahar
- esenta de vanilie
- coaja rasa de la o jumatate de lamaie
- sucul de la 1 lamaie
- 2 ore mari
- 200 g faina
- 100 g gris
- 1 plic praf de copt
- 330 ml lapte
- Optional:
- sos de ciocolata, zahar pudra, glazura de lamaie
Mod de preparare
Untul moale il mixam impreuna cu zaharul, apoi punem ouale unul cate unul, iar dupa ce le incorporam bine punem coaja de lamaie, esenta de vanilie si amestecam.
Peste acest amestec adaugam ingredientele uscate (faina, grisul si praful de copt), omogenizam si la final adaugam zeama de lamaie si laptele.
Compozitia rezultata o turnam intr-o tava... in cazul meu o tava guguluf, tapetata cu unt si faina si dam la cuptorul preincalzit pentru circa 40 minute la 180°C.
Cand este gata o lasam sa se raceasca, apoi o rasturnam si o putem servi cu mare pofta.
In cazul meu cu putin sos de ciocolata, dar voi o puteti servi asa simpla, pudrata cu zahar pudra sau ii puteti face o glazura de lamaie.
O bunatate!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura aromata cu lapte si gris" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|