Desert prajitura aromata cu morcovi

Postat de momo121 in Prajituri
11 Iul 2017 | 2803 vizualizari
Desert prajitura aromata cu morcovi

O minunatie de prajitura... aromata, parfumata si super gustoasa! :x

Ingrediente

  • 5 oua
  • 250 zahar brun
  • 200 ml ulei ( sau ulei de cocos pentru un plus de savoare)
  • esenta de rom si vanilie
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 350 g faina
  • un praf de sare
  • 2 lingurite cu scortisoara
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita cuisoare macinate
  • 250 g piure de ananas
  • 100 g nuci macinate sau taiate grosier
  • 200 g morcov ras
  • optional: stafide, merisoare

Mod de preparare

 Separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul, pe urma uleiul, esentele de vanilie si rom si mixam pana omogenizam bine totul.
       Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, nuscoara si cuisoarele macinate si le adaugam peste compozitia de oua, omogenizam din nou pana incorporam bine toate ingredientele.
       Adaugam si morcovii rasi, piureul de ananas (am blendat 250 g de ananas din conserva), nucile macinate (aici mai puteti adauga si stafide, merisoare, fructe uscate, pe care eu le-am omis) si amestecam usor pana obtinem o compozitie omogena.
     Turnam aluatul rezultat intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( eu am folosit o tava de aragaz, dar daca vreti ca prajitura sa fie mai inalta, folositi o tava de 20/30cm. Coacem prajitura cca.1 ora sau facem testul cu scobitoarea.
    Cand este gata, o lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar pudra in cazul meu, sau o puteti inveli intr-o delicioasa crema de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura aromata cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert de vara

Postat de Constelatialeu

Desert de vara

Se prepara rapid, mai mult sta la frigider. E asa bine cand ai la indemana fructe culese direct din gradina dupa ce ai avut grija de ele toata primavara....gata cu vorba sa trecem la scris........

Citeste continuarea

Desert prajitura cu iaurt si mere umplute

Postat de oanapl

Desert prajitura cu iaurt si mere umplute

Pentru blat: separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu sarea, adaugi treptat zaharul si bati pana se intareste compozitia, apoi incorporezi pe rand: galbenusurile, uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2017, 17:27
la 11.07.2017, 19:04
la 11.07.2017, 21:14
la 11.07.2017, 22:29
la 12.07.2017, 09:33
Buna!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking