Ingrediente
- 500 g capsuni curatate de codite, spalate si taiate + 50 g zahar
- 150 g unt
- 150 g zahar
- esenta de vanilie
- 3 oua
- 1 praf de sare
- 10 linguri lapte
- 270 g faina
- 10 g praf de copt
- 10 g cacao
- 10 g seminte de mac
- 100 g fulgi de nuca de cocos
- Dimensiune tava: 21/31 cm
Mod de preparare
Capsunile curatate de codite, spalate si taiate se amesteca cu 50 g zahar si se lasa deoparte.
Untul, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga sarea, 9 linguri de lapte, faina si praful de copt si se omogenizeaza.
Se imparte aluatul in doua parti egale.
*Eu am avut doua castroane la fel. L-am cantarit pe cel gol. L-am cantarit si pe cel plin cu aluat si am scazut masa celui gol, apoi am impartit restul la 2 si asa am aflat cat aluat trebuie sa pun in cel gol.
Intr-o parte de aluat se incorporeaza 50 g de fulgi de nuca de cocos, macul si 200 g de capsuni.
In cealalta parte se incorporeaza 50 g de fulgi de nuca de cocos, cacaua, o lingura de lapte si 200 g capsuni.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se formeaza cate o gramajoara din fiecare aluat, alternand, apoi se pune restul de capsuni pe deasupra. Se introduce tava la cuptor pana cand prajitura trece de testul scobitorii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura bicolora cu capsuni, nuca de cocos si mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|