Desert prajitura Blanc cu lamaie

Postat de UrsanMihaela in Prajituri
25 Mar 2018 | 2079 vizualizari
Desert prajitura Blanc cu lamaie

O prajitura care se pregateste usor si este gustoasa

Ingrediente

  • Baza :
  • 160 gr biscuiti petit beure
  • 85 gr unt
  • Crema :
  • 220 gr ciocolata alba
  • 100 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • sucul de la 2 lamai 
  • 75 gr unt
  • 15 gr gelatina
  • Decor :
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr ciocolata alba
  • coaja rasa de la 1/2 de lamaie

Mod de preparare

Macinam biscuitii la robot si ii amestecam cu untul topit. Tapetam o tava de chec cu folie de plastic si punem biscuitii cat sa acopere tot fundul tavii, apoi ii presam cu mana si dam la frigider pana se intaresc.

Intre timp pregatim crema. Punem gelatina la hidratat in apa rece. Intr-o cratita mica punem ciocolata cu laptele la topit (pe foc mic), iar cand gelatina s-a inmuiat o punem in compozitie si mai lasam pe foc pana devine omogen amestecul.

Lasam sa se racoreasca apoi adaugam untul si amestecam pana se omogenizeaza, dupa care adaugam in compozitie sucul de lamaie dupa gust, eu am folosit 2 lamai mici si amestecam.

Cand compozitia cu ciocolata e rece batem frisca si le amestecam.

Compozitia obtinuta o punem in tava peste baza de biscuiti si dam la rece o noapte.

A doua zi scoatem prajitura din forma, indepartam usor folia si punem pe un platou cu partea de biscuiti in sus.

Pregatim glazura: Punem pe foc mic frisca lichida cu cicocolata si coaja de lamaie pana se topeste ciocolata, lasam sa se racoreasca bine apoi o turnam peste prajitura.

Mai dam la frigider pana se intareste glazura si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Blanc cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Desert prajitura Blanc cu lamaie

Postat de lilik

Desert prajitura Blanc cu lamaie

Macinam biscuitii la robot si ii amestecam cu untul topit.Tapetam o tava de chec cu folie de plastic si punem biscuitii cat sa acopere tot fundul tavii, apoi ii presam cu mana si dam la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2018, 22:24
la 25.03.2018, 22:53
O prăjitură deosebită!
la 26.03.2018, 00:03
la 26.03.2018, 00:13
la 26.03.2018, 00:23

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking