Desert prajitura Boema de post

Postat de gicuta69 in Dulciuri
22 Noi 2015 | 28324 vizualizari
Desert prajitura Boema de post

Prajitura pe care o adoram in copilarie in varianta de post…buna de te lingi pe degete :)

Ingrediente

  • Blat:
  • 450 g faina
  • 200 g zahar
  • 50 g cacao
  • 200 g miez de nuca
  • 500 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri cu varf gem de capsuni
  • un praf de sare
  • Sirop:
  • 200 g zahar
  • 400 ml apa
  • o lingura cacao
  • 50 g margarina
  • o sticluta esenta de rom
  • Glazura:
  • 2 plicuri glazura de ciocolata Dr.Oetker
  • Crema:
  • 100 g ciocolata de post
  • 200 ml frisca vegetala
  • Decor:
  • 300 ml frisca vegetala

Mod de preparare

Blat: Intr-un castron punem faina, cacaua, zaharul, nuca (150 g macinata si 50 g zdrobita) si praful de sare. Incorporam in ingredientele uscate apa si uleiul si amestecam cu telul. Adaugam gemul si bicarbonatul stins in otet si omogenizam.

Turnam compozitia intr-o tava (22x32 cm) tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit pentru cca 30 de minute la foc potrivit. Facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit.

Sirop: Amestecam toate ingredientele, mai putin esenta si le fierbem cca 5 minute. Dam deoparte, adaugam esenta si lasam la racit.

Glazura: O preparam conform instructiunilor de pe ambalaj.

Crema: Punem frisca pe foc intr-o craticioara la incalzit (nu trebuie sa fiarba). Dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Lasam 2-3 minute apoi amestecam bine si o lasam cateva ore la frigider (de preferat peste noapte). Inainte de folosire o mixam cateva minute.

Asamblare: Indepartam marginile prajiturii, o taiem cubulete si o insiropam. Scoatem bucatile de prajitura din tava si le asezam pe un platou.Glazuram fiecare bucata in parte. Dam 30 minute la frigider sa se intareasca glazura. Dupa ce s-a intarit glazura, cu ajutorul unui posh trasam un cerc generos de crema de ciocolata pe fiecare bucata. Deasupra ornam cu frisca batuta si cateva picaturi din glazura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Boema de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert fursecuri cu stafide

Postat de MotanLaOale

Desert fursecuri cu stafide

Albusurile se bat spuma. Se adauga zaharul pudra si zeama de lamaie si se bate bine pana se topeste zaharul. Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. Se adauga faina si zaharul...

Citeste continuarea

Desert orez cu lapte si mousse de dovleac cu caramel

Postat de merisor67

Desert orez cu lapte si mousse de dovleac cu caramel

Mai întâi punem laptele la fiert cu un praf de sare și batoanele de scorțișoară. Îl lăsăm până atinge punctul de fierbere, adăugând și zahărul tos pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2015, 09:18
Minunata!
la 22.11.2015, 09:19
BRAVO....f reusita
la 22.11.2015, 09:19
Ce idee buna, de post, supert1
la 22.11.2015, 09:20
Suuuuper!
la 22.11.2015, 09:32
Super!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking