Desert prajitura Buburuza

Postat de oanapl in Prajituri
1 Mar 2017 | 3644 vizualizari
Desert prajitura Buburuza

Cu ocazia venirii primăverii, v-am adus un mărțișor dulce. Vă urez tuturor o primăvară frumoasă cu multe bucurii, zâmbete si voie bună!
Pentru această rețetă minunată, m-am inspirat de pe blogul Simonei.

Ingrediente

  • pentru cojile de pandișpan:
  • 4 ouă
  • 100 g zahăr tos
  • 135 g făină albă
  • pentru umplere:
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 100 g ciocolată neagră
  • pentru decor:
  • 100 g ciocolată albă
  • colorant alimentar roșu
  • 40 g ciocolată neagră

Mod de preparare

Bați albușurile spumă tare, cu un praf de sare. Adaugi zahărul și continui mixarea până când obții o bezea si apoi încorporezi gălbenușurile. La final, se adaugă făina cernută și se amestecă ușor, de jos în sus, cu o spatulă. Transferi compoziția într-un poș la care este atașat un dui rotund cu diametru de 1 cm (sau într-o pungă tăiată la capăt) și se formează corpul buburuzelor. (Mie mi-au ieșit 26 de corpuri - 13 gărgărițe în final). Le coci la 175 de grade C, timp de 15-20 de minute sau până când se rumenesc. Le scoți din cuptor și le lași să se răcească.
Pentru crema de ciocolată, rupi ciocolata bucatele. Aduci frișca lichidă la punctul de fierbere (fără a o lăsa să clocotească), adaugi ciocolata, o dai deoparte și o omogenizezi. 
O lași să se răcorească, apoi o dai la frigider pentru câteva ore (de preferat peste noapte).

Rupi 80 g ciocolată albă bucățele, o pui într-un vas și o topești pe baie de aburi. Adaugi colorant roșu și amesteci până când se omogenizează compoziția. (mie mi s-a ingroșat puțin compoziția, dar am adaugat câțiva stropi de frișcă lichidă și a căpătat consistența dorită). 
Cu ajutorul unei linguri, am decorat jumătate dintre cojile făcute și le-am pus pe un grătar pentru a se scurge surplusul de ciocolată. Le-am dat la frigider pentru a se întări ciocolata. După ce s-a întărit ciocolata roșie, mărunțești ciocolata neagră,o pui într-o pungă și o topești in cuptorul cu microunde. Tai un colț al pungii și decorezi capul buburuzei. Mărunțești ciocolata albă rămasă și o pui într-o pungă și o topești in cuptorul cu microunde. Tai un colț al pungii și formezi ochii și gura buburuzelor. Mixezi crema de ciocolată până se omogenizează și începe să prindă consistență, o pui într-un poș și o distribui pe cojile rămase (jumătate din totalul cojilor făcute). Așezi cojile decorate peste crema de ciocolată și dai buburuzele la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Buburuza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Faguri

Postat de Dya

Faguri

Intr-un bol, spargem cele 6 oua si presaram zaharul. Se adauga apoi uleiul, laptele si faina, praful de copt si esentele. Mixam pana aluatul obtinut este omogen. Consistenta este ca cea a...

Citeste continuarea

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)

Postat de merisor67

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)

Prima varianta a acestei prajituri o gasiti  aici . Pentru aluat(  din care ar trebui sa iasa 9 foi coapte pe dosul unei tavi de 36/40 cm, dar eu am facut 8, din lipsa de rabdare),...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2017, 17:01
Ce frumoase sunt!
la 01.03.2017, 17:10
Ce buburuze frumoase !
la 01.03.2017, 17:12
Va multumesc de aprecieri!
la 01.03.2017, 17:19
Ce buburuze simpatice
la 01.03.2017, 17:20
ce super!bravo

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking