Desert prajitura Caraiman

Postat de CofetariiBucatari in Prajituri
10 Ian 2018 | 9680 vizualizari
Desert prajitura Caraiman

Este o reteta de prajitura pe care o stiu de la mama mea. Este foarte buna si este una dintre retele mele prefarate de prajituri. Va recomand cu mare drag aceasta prajitura, deoarece este foarte delicioasa!!!

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 500 gr faina
  • 10 gr copt
  • o esenta de rom
  • Crema:
  • 500 gr zahar tos
  • 80 gr faina alba
  • 300 gr nuci
  • 250 gr margarina
  • 1 l de lapte fierbinte
  • o esenta de rom
  • Glazura:
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr margarna
  • 50 ml apa

Mod de preparare

Blat: Amestecam bine zaharul cu ouale, apoi adaugam pe rand in compozitie laptele, uleiul, esenta de rom si praful de copt. Incorporam treptat faina in compozitie pana obtinem un aluat ca de paine. Il impartim in 6 bucati si coacem fiecare foaie pe dosul unei tavi (unsa cu ulei si pudrata cu faina) 10 minute la 180 C.

Crema: Topim zaharul, apoi turnam faina si nucile si amestecam totul foarte bine. Luam crema de pe foc si adaugam putin cate putin laptele. Dupa ce am turnat tot laptele, punem crema pe foc, iar cand incepe sa se ingroase o putem lua. Dupa ce s-a racit putin, punem margarina si amestecam totul foarte bine.  

Glazura: Topim pe foc ingredientele si le amestecam bine pana se omogenizeaza foarte bine iar glazura este gata.  

Asamblarea prajiturii: Pe prima foaie vom pune un strat de crema si vom continua asa si cu celelalte foi iar pe ultima foaie punem glazura. Lasam la rece 4 ore prajitura, apoi poate fi servita!!!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Caraiman" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padure

Postat de TAB1TA

Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padure

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Se amesteca ingredientele uscat: faina cacaoa, praful de copt, sare, bicarbonat. Cafeaua se amesteca cu smantana. Fructele de...

Citeste continuarea

Prajitura desteapta cu ciocolata

Postat de caroline

Prajitura desteapta cu ciocolata

Separam albusurile de galbenusuri .  Intr-o craticioara topim la foc mic ciocolata impreuna cu untul. Cand s-au topit si s-au amestecat bine, stingem focul si lasam sa se raceasca (sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2018, 16:27
Bună prăjitură!
la 10.01.2018, 17:15
la 10.01.2018, 17:33
Cu gust de copilarie
la 10.01.2018, 20:03
Ehhhhhhhhhhhhhhhh!
la 10.01.2018, 21:13

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking