Desert prajitura Ciresica

Postat de ancutsa in Prajituri
12 Feb 2018 | 2377 vizualizari
Desert prajitura Ciresica

Prajitura cu pandispan cu cafea, sirop si dulceata de cirese, crema de vanilie, glazura de ciocolata si crema ganache.

Ingrediente

  • Pentru pandispan:
  • 5 oua;
  • un varf lingurita sare;
  • 5 linguri zahar;
  • 1 cescuta ulei;
  • 1 lingura zeama de lamaie;
  • 1 lingura cafea;
  • 6 linguri de faina;
  • un plic praf de copt;
  • Pentru crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri;
  • 200 ml lapte;
  • 3 linguri zahar;
  • 2 linguri faina;
  • 1 lingurita esenta de vanilie;
  • 50 g unt;
  • 100 ml frisca batuta
  • Pentru crema ganache:
  • 200 ml frisca lichida;
  • 1 tableta ciocolata cu lapte;
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 1 lingura lapte;
  • 1 tableta ciocolata cu lapte;
  • In plus:
  • dulceata de cirese;
  • 2 linguri sirop de cirese si apa minerala;

Mod de preparare

 

Pandispanul:

Se bat spuma cu mixerul albusurile cu un praf de sare, zaharul si zeama de lamaie, se adauga treptat, galbenusurile, uleiul, cafeaua, faina si praful de copt, omogenizand. Compozitia se toarna intr-o tava cu foaie de copt, se da la cuptorul preincalzit aprox 30 de minute, la foc potrivit. Sa lasa la racit.

 Crema de vanilie:

Intr-o craticioara, se amesteca cu un tel galbenusurile cu zaharul si faina, turnand laptele cald in fir subtire. Se pune craticioara pe foc mic si se fierbe pana se ingroasa. Se da de pe foc, se amesteca untul si esenta de vanilie si se lasa la racit. Pentru a iesi mai fina, se adauga (dupa ce s-a racit bine) si frisca batuta in prealabil.

 Siropul:

Puteti pregati siropul obisnuit. Eu am optat de aceasta data, pentru un sirop de cirese: se pregatesc 2 pahare cu apa minerala si se dizolva in fiecare putin sirop de cirese (pentru mine, o lingura cu sirop la un pahar e suficienta, insa pregatiti-le dupa cat le preferati de dulce).

 Se taie pandispanul in doua foi, se insiropeaza folosind cate un pahar cu sirop la fiecare foaie. Se dauga crema de vanilie peste baza pandispanului, se pun din loc in loc cirese din dulceata se adauga capacul, apoi se pregateste glazura.

 Glazura de ciocolata:

Se incalzeste laptele (eventual intr-o craticioara ca sa avem o suprafata mai mare de lucru), se adauga ciocolata rupta in bucatelele, se pune pe foc mic, insa cu mare grija ca sa nu o ardeti: pentru maxim 30 de secunde, amestecand rapid, apoi se da de pe foc. Daca preferati, o puteti pregati pe baie de abur sau la chocolate fondue, este mai sigur. Se lasa doar un pic sa se raceasca, apoi se toarna peste pandispan, niveland cu o spatula. Se lasa un pic sa se mai raceasca la temperatura camerei, apoi se da la frigider sa se inchege.

 Crema ganache:

Se incalzeste frisca lichida, intr-o craticioara, atat ca sa ne friga la deget, nu o fierbeti, se da de pe foc si se adauga ciocolata rupta in bucatele, se amesteca bine sa se topeasca ciocolata. Se obtine o compozitie lichida care se lasa la racit mai intai vreo 10 minute pe masa, la temperatura camerei, apoi se da la frigider inca 10 minute sa se raceasca bine. Se bate apoi cu mixerul asa cum faceti cu frisca, in mod obisnuit, pana devine cremoasa si consistenta. Are o aroma intensa si este grozava la decorat.

 Decor:

Se taie prajitura in patrate sau in ce forme doriti, se orneaza cu crema ganache si se decoreaza fiecare cu o cireasa din dulceata.

 

Timp total: aprox 3h

Portii: 24

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/06/prajitura-ciresica.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Ciresica" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo

Postat de MotanLaOale

Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo

Intr-un castron se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat cu untura. Se adauga galbenusurile, drojdia dizolvata in laptele caldut, bicarbonatul de sodiu, un praf de sare si se framanta bine....

Citeste continuarea

Prajitura (placinta) cu mere si ciocolata

Postat de Constelatialeu

Prajitura (placinta) cu mere si ciocolata

Aluat: Mai intai punem la topit margarina, cand e gata topita o lasam deoparte si mixam ouale cu zaharul pana ce zaharul se poteste, adaugam si un praf de sare, apoi turnam margarina topita si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2018, 20:00
Cred că e foarte bună...!
la 12.02.2018, 20:13
la 12.02.2018, 20:27
la 12.02.2018, 20:36
Imi place!
la 12.02.2018, 20:39
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking