Desert prajitura Coconut Dream

Postat de RODIMUR in Prajituri
23 Oct 2018 | 12856 vizualizari
Desert prajitura Coconut Dream

”Coconut Dream” este o prăjitură cu adevărat de vis (mai ales pentru cei cărora le place nuca de cocos), ușor de preparat, foarte aromată, plăcută și aspectuoasă. Față de rețeta pe care o am de mult timp, am adus în plus doar câteva picături de esență, am redus cantitatea de cacao și de lapte din blat, am mai adăugat puțin unt la cremă și am pus ordine în etapele procesului tehnologic. În plus, am înlocuit frișca lichidă cu smântână grasă, naturală. Mi se pare că abia așa este foarte bine... Am făcut/montat prăjitura într-o tavă de 22/30 cm. Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care prăjitura a stat la rece, înainte de a fi tăiată.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 ouă
  • 100 grame de unt
  • 100 grame de zahăr
  • 200 grame de făină albă
  • 2 linguri de cacao
  • 50 ml de lapte dulce, fiert
  • 10-15 ml de esență de rom
  • 1 linguriță de praf de copt
  • Pentru cremă:
  • 150 grame de nucă de cocos
  • 100 grame de unt
  • 100 grame de zahăr tos
  • 300 ml de lapte dulce, fiert
  • 3 linguri de gris
  • Pentru glazura de ciocolată:
  • 150 grame de ciocolată cu lapte
  • 10 linguri de frișcă lichidă (eu am folosit smântână grasă naturală)
  • Pentru decor:
  • nucă de cocos

Mod de preparare

Se mixează untul cu zahărul și se adaugă apoi: albușurile mixate spumă, gălbenușurile (unul câte unul), laptele, făina amestecată cu praful de copt, esența de rom și cacaua. Compoziția rezultată se toarnă în tava de copt, unsă bine cu unt în prealabil și se dă la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, pentru aproximativ 20 de minute. Când blatul este gata, se scoate tava din cuptor și se lasă puțin în așteptare, până ce va fi gata crema de cocos.

Cât blatul stă în cuptor, se face crema de cocos. Se mixează zahărul cu untul și se adaugă treptat laptele călduț. Când zahărul s-a dizolvat se dă cratița pe foc și se adaugă pe rând, amestecând întruna, cele trei linguri de gris și când compoziția se încălzește, se  încorporează treptat și nuca de cocos. Se amestecă întruna, până când crema se îngroașă și are tendința să se prindă de fundul vasului. Atunci se ia crema de pe foc și se toarnă fierbinte peste blatul scos din cuptor și lăsat în tava în care s-a copt.

Se nivelează stratul de cremă de cocos și se lasă puțin la răcit, până va fi gata glazura de ciocolată.

Pentru glazură, se mărunțește ciocolata, se adaugă 10 linguri de frișcă lichidă (smântână) și se topește la bain-marie. Când ciocolata s-a topit și s-a uniformizat, se toarnă în tavă, peste stratul de cremă de cocos. Se nivelează și se lasă 3-4 minute la răcit, după care se presară nucă de cocos.

Prăjitura se lasă la rece, eventual până a doua zi, când se porționează.

Se păstrează la rece, până la epuizare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Coconut Dream" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura fara faina -Jamie Oliver

Postat de andaoana

Prajitura fara faina -Jamie Oliver

Pentru inceput trebuie sa va spun ca toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Pregatim o  tava de 20x30 cm , pe care o tapetam cu hartie de copt Pornim cuptorul la 180...

Citeste continuarea

Cornulete cu nuca si gem/ Rugelach

Postat de gabrielacuisine

Cornulete cu nuca si gem/ Rugelach

Este cat se poate de simplu. Intr-un bol frecam bine untul moale impreuna cu branza Philadelphia (tot la temperatura camerei) si cu zaharul brun pana devine ca o pasta. Adaugam faina treptat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2018, 19:29
la 23.10.2018, 19:29
Mulțumesc frumos, Cristina!
la 23.10.2018, 19:45
Ce prăjitură bună! Am trecut-o la favorite!
la 23.10.2018, 19:49
Mă bucur mult că-ți place, Cristinuța! Mulțumesc frumos pentru apreciere!
la 23.10.2018, 20:04
Crima nu fac pentru praji cu cocos dar la o bataie m-as baga )

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking