Desert prajitura Craiasa zapezii

Postat de trifadalia in Prajituri
16 Mar 2018 | 16741 vizualizari
Desert prajitura Craiasa zapezii

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 5 gr praf de copt ( jumate de plic)
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 gr de zahar
  • 3 plicuri de zahar vaniliat
  • 4 linguri de amidon alimentar
  • 500 ml lapte
  • 100 gr de ciocolata neagra
  • 250 gr de unt
  • 200 gr biscuiti Petite beurre
  • 200 ml de lapte
  • Decor
  • 200 ml de frisca lichida
  • cocos
  • Insiropat
  • 4 linguri de lapte caldut

Mod de preparare

Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, adaugam uleiul treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Coacem in tava de 23/25 cm tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius aproximativ 15 minute.

Crema:  Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi faina si laptele treptat, punem craticioara pe foc la flacara medie, amestecand pana ce crema se ingroasa si devine ca o budinca. Impartim cantitatea de crema in doua: o parte ramane de vanilie, iar in cealalta jumatate adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pestru omogenizare. Se acopera fiecare crema cu folie alimentara pana se raceste penru a nu prinde pojghita. Untul il folosim de la temperatura camerei: 150 gr de unt de pune in crema de vanilie, iar 100 gr de unt  in crema de ciocolata.

Peste blatul copt si insiropat cu cele 4 linguri de lapte caldut se pune crema de ciocolata- biscuiti inmuiati in lapte caldut- crema de vanilie iar deasupra frisca. Se presara cu nuca de cocos.

Eu deasupra am razuit ciocolata ca nu am avut cocos. ( in alte imagini )

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Craiasa zapezii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura craiasa zapezii

Postat de sufletista

Desert prajitura craiasa zapezii

Blat:  mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam uleiul si mixam pana ce se omogenizeaza, adaugam faina cernuta cu praful...

Citeste continuarea

Desert prajitura Craiasa Zapezii

Postat de eumimi

Desert prajitura Craiasa Zapezii

Pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam si zaharul treptat, apoi uleiul mixand pana le incorporam bine, iar albsurile devin o spuma ferma. Adaugam faina si praful...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2018, 12:08
la 16.03.2018, 12:09
O prăjitură bună, cu nume frumos!
la 16.03.2018, 13:04
o sa ii vina randul si ei de Paste
la 16.03.2018, 13:44
ma bucur ca ii va veni randul este delicioasa
la 16.03.2018, 20:54
Eeee, ce grozava o fi! Bravo!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking