Desert prajitura Craiasa Zapezii

Postat de eumimi in Prajituri
20 Dec 2019 | 13929 vizualizari
Desert prajitura Craiasa Zapezii

Cea mai buna si delicioasa prajitura :)  "Bunatati pentru Craciun"

Ingrediente

Ingrediente blat:

  • 5 albusuri
  • 5linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 1 plic de praf de copt
  • un praf de sare

Ingrediente crema:

  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 200 g unt
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • esenta de vanilie

Ingrediente ornat:

  • 200 ml frisca lichida
  • nuca de cocos

+ 1 pachet de biscuiti Petit Beurre

Mod de preparare

Pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam si zaharul treptat, apoi uleiul mixand pana le incorporam bine, iar albsurile devin o spuma ferma. Adaugam faina si praful de copt si amestecam cu o spatula.

Punem compozitia intr-o tava ( dimensiuni: 20/25) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de min. sau pana cand incepe sa se aureasca putin. Blatul rezultat este subtire.

Crema: amestecam galbenusurile cu zahrul si faina, adaugam in fir subtire laptele si punem la foc mic compozitia. Amestecam continuu pana cand devine ca o budinca.

 Separam crema in 2 castroane, iar intr-unul dintre ele adaugam si ciocolata si amestecam pana se topeste. Acoperim castroanele cu folie alimentara si lasam pana cand se raceste.

 Crema de vanilie o mixam cu 150 g unt, iar pe cea de ciocolata cu 50 g de unt.

Asamblam prajitura: punem blatul, il insiropam foarte putin cu lapte caldut ( 4-5 linguri), adaugam crema de ciocolata, un strat de biscuiti insiropati in lapte, apoi crema de vanilie si dam prajitura la rece pentru cel putin 1-2 ore sa se intareasca putin crema de vanilie.

Mixam frisca si o adaugam peste prajitura si presaram nuca de cocos.

Dam prajitura la rece 3-4 ore, dupa care portionam. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Craiasa Zapezii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura craiasa zapezii

Postat de sufletista

Desert prajitura craiasa zapezii

Blat:  mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam uleiul si mixam pana ce se omogenizeaza, adaugam faina cernuta cu praful...

Citeste continuarea

Desert prajitura Craiasa zapezii

Postat de Monica1997

Desert prajitura Craiasa zapezii

Blat Se mixează albusurile spuma impreună cu un praf de sare, se adaugă zaharul si se mixeaza pana ce va avea consistenta unei bezele. Se adauga uleiul si se mixeaza pana ce se va...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2019, 19:29
Ce frumoasa este Craiasa asta !
la 20.12.2019, 19:35
O bunatate !
la 20.12.2019, 19:42
Ce prajitura grozava! Bravo, Rahela!
la 20.12.2019, 20:18
Faină...!
la 20.12.2019, 20:27
Delicioasa Craiasa !

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking