Desert prajitura Cremissimo

Postat de Meea in Prajituri
29 Apr 2020 | 4399 vizualizari
Desert prajitura Cremissimo

Una dintre prăjiturile care vor fi pe masa de Paști, adică nici nu știu de ce am început așa, pentru că noi mâncăm deja tot ce ține de „masa de Paști”... nu putem să le facem cu o zi înainte sau două și să le mâncăm doar când este ziua evenimentului. Și când fac torturile pentru aniversările noastre noi le mâncăm deja până să vină ziua aia... Oricum, ideea este că prăjitura programată pentru a fi consumată în perioada Sărbătorilor Pascale (așa sună mai bine), este prăjitura Cremissimo, cu nucă, cremă de vanilie și cocos, o prăjitură delicioasă pe care am văzut-o la Mirela și m-a cucerit din prima! Prăjitura, zic... de fapt și Mirela e o tipă tare faină, ha!

Ingrediente

  • Ingrediente blat cu cocos:
  • 6 albușuri
  • 10 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • cocos
  • Ingrediente blat cu nucă:
  • 6 albușuri
  • 10 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • nucă măcinată
  • Ingrediente cremă:
  • 12 gălbenușuri
  • 4 linguri de apă
  • 10 linguri zahăr
  • 200g unt
  • Ingrediente glazură:
  • 100g ciocolată
  • 50ml frișcă lichidă

Mod de preparare

Blat cu cocos: Mixăm spumă tare albușurile. Adăugăm zahărul și mixăm până obținem o bezea tare și lucioasă.         Punem făina și praful de copt. Adăugăm și cocosul (am pus după ochi). Împărțim aluatul în două și coacem 2 blaturi. Fiecare blat îl coacem în tava tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu.    

Blat cu nucă: Mixăm albușurile spumă tare. Adăugăm zahărul și mixăm până obținem o bezea tare și lucioasă.        Punem făina, cacaua și praful de copt. Adăugăm și nuca măcinată (tot dupa ochi). Împărțim aluatul în două și coacem 2 blaturi. Fiecare blat îl coacem în tava tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu. Cremă: Mixăm gălbenușurile, apa și zahărul până când acestea se spumează. Punem amestecul pe baie de aburi și amestecăm continuu până când crema se îngroașă puțin.După ce s-a răcit crema, o adăugăm, treptat, în untul moale, mixând bine după fiecare adăugare.  *Câteodată pățesc să mi se taie crema la acest pas și repar crema adăugând puțin ulei și continuând mixarea. 

Asamblare: Împărțim crema în 3 (lăsând 2-3 linguri si pentru suprafață). Peste primul blat de cocos punem cremă, acoperim cu blatul cu nucă, ungem cu cremă, punem blatul cu nucă, cremă, blatul cu cocos și ungem cu puțină cremă deasupra.   

Glazurăm cu ciocolata topită împreună cu frișca lichidă la cuptorul cu microunde (punem ciocolata tocată și frișca lichidă într-un vas de plastic. Urmează să introducem vasul în cuptorul cu microunde. După aprox. fiecare 5 secunde, scoate vasul și amestecă ciocolata. Repeți acești pași până când ciocolata s-a topit complet. Lași la cuptor 5 secunde, scoți, amesteci bine, iar lași la cuptor 5 secunde, etc. ) și presărăm nucă măcinată și cocos.Lăsăm prăjitura la rece peste noapte și o tăiem a doua zi, cu ajutorul unui cuțit fierbinte.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Cremissimo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu prune, scortisoara si migdale macinate

Postat de privatelaura

Prajitura cu prune, scortisoara si migdale macinate

Am pornit cuptorul. Am spalat prunele si le-am desfacut in doua, le-am indepartat samburii. Intr-un castron, am pus faina, praful de copt, zaharul si scortisoara Am adaugat cele doua oua si...

Citeste continuarea

Muffins cu ciocolata alba si apa de flori de portocal

Postat de comanligia

Muffins cu ciocolata alba si apa de flori de portocal

Se freaca ouale intregi cu zaharul,apoi se adauga apa de flori de portocal,untul topit,faina,praful de copt si bicarbonatul si se amesteca toate bine.Se pune din aceasta compozitie cate putin in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2020, 22:04
la 29.04.2020, 22:11
Ce bine arata!
la 29.04.2020, 22:30
delicioasa!
la 29.04.2020, 22:45
la 29.04.2020, 23:53

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking