Desert prajitura cremsnit

Postat de MotanLaOale in Prajituri
27 Ian 2016 | 39013 vizualizari
Desert prajitura cremsnit

Am zis sa postez reteta 600 cu prajitura copilariei mele. O facea bunica mea cu fiecare ocazie, mai mare sau mai mica. Neavand osanza a trebuit sa cumpar foile. Crema am "imprumutat-o" de la Dia.

Ingrediente

  • 2 foi coapte pentru cremsnit (Boromir)
  • 800 ml lapte
  • 5 oua
  • 90 g amidon alimentar
  • 180 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 150 ml frisca lichida
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Crema: Ouale se amesteca cu zaharul. Se adauga amidonul si se mixeaza bine sa nu ramana cocoloase. Se pune laptele la fiert. Cand ajunge la fierbere se ia de pe foc si se toarna in el amestecul de oua si se amesteca bine. Se pune iar pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit cu folie alimentara pusa direct pe crema ca sa nu faca crusta. Se lasa la frigider pana se intareste. Se transfera intr-un castron si se mixeaza. Se adauga frisca batuta mixand in continuare pana are consistenta dorita.

Asamblare: Se pune prima foaie intr-o tava tapetata cu folie alimentara. Se pune crema peste si se niveleaza. Se pune foaia a doua, se indoaie folia peste si se lasa la rece pana a doua zi.

Se scoate din tava si se indeparteaza folia. Se pudreaza cu zahar pudra. Se portioneaza (cam greu) si se serveste.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cremsnit" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (55)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu foi

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu foi

Foi de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul, amidonul si  am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat nuca macinata, cacaoa cernuta si...

Citeste continuarea

Desert prajitura-tort de toamna

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura-tort de toamna

Crema: Am pus laptele sa se infierbante. Am amestecat zaharul cu sarea si amidonul, am adaugat galbenusurile si am omogenizat, apoi am subtiat cu lapte infierbantat. Am pus amestecul pe baie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2016, 16:35
Imi place tare mult! Felicitari pentru numarul retetelor! Cat mai multe in continuare!
la 27.01.2016, 16:36
la cat mai multe retete!like pentru cremsnit
la 27.01.2016, 16:37
un desert tare, tare bun!
la 27.01.2016, 16:38
Felicitari, Motanel ! Musai sa faci cinste, nu scapi asa usor...
la 27.01.2016, 16:39
Felicitari!! Este si prajitura copilariei mele...

Vezi toate comentariile (55)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking