Desert prajitura cu aia si aia si ailalta

Postat de Constelatialeu in Prajituri
18 Aug 2018 | 3516 vizualizari
Desert prajitura cu aia si aia si ailalta

Printre picaturi, dar nu de ploaie, ca a fost canicula, am pus si de-o prajitura, ca aveam 7 albusuri ramase prin frigider, niste gem de prune din ''recolta'' de anul asta, niste mere calite, tot din recolta de anul asta.....adica v-ati prins, am fost vrednica, dar nu se vede si am facut chestii dulci, dar si murate.....:D

Ingrediente

  • 7 albusuri
  • un praf de sare
  • 7 linguri de zahar
  • 2 linguri osanza
  • 150 g iaurt grecesc 10% grasime
  • 25 g cacao
  • 1 pliculet amoniac
  • zeama de lamaie
  • faina cca 600 g + sau -
  • umplutura
  • mere calite cca 6oo g
  • 5-6 linguri gem de prune
  • o mana de stafide

Mod de preparare

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea nu foarte tare.

Separat amestecam osanza cu iaurtul si cacauao, adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie, incorporam faina pana obtinem un aluat usor de intins. Impartim aluatul in doua parti, o parte o bagam la frigider, cealalta o intindem si o asezam in tava tapetata cu hartie de copt ( 24/36 cm ), cu ajutorul unei furculite intepam foaia pe toata suprafata ei, intindem merele calite amestecate cu stafide, apoi intindem si gemul de prune.

Scoatem de la frigider aluatul si il dam pe razatoarea mare, pe toata suprafata tavii. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor, se lasa la racit, apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu aia si aia si ailalta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura rasturnata cu pere

Postat de angyb

Prajitura rasturnata cu pere

Batem spuma albusurile cu un pic de sare,pana cand devin o spuma tare dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand acesta se topeste. Adaugam faina alba si praful de copt si amestecam...

Citeste continuarea

Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300

Postat de Zamfira

Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300

Frecăm untul moale la temperatura camerei cu 200 g zahăr şi un praf de sare. Adăugăm treptat gălbenuşurile. După o foarte bună omogenizare adăugăm treptat laptele şi făina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2018, 20:53
buna buna
la 18.08.2018, 20:54
Motane nu-i buna, iti zic io, da nu mai spui si la altii...
la 18.08.2018, 21:48
mie sigur imi place
la 18.08.2018, 21:49
la 18.08.2018, 21:52
Si din cealalta nu are? Imi place!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking