Desert prajitura cu albusuri si crema de capsuni

Postat de diaconta in Prajituri
1 Mai 2018 | 2916 vizualizari
Desert prajitura cu albusuri si crema de capsuni

Sunt convinsă că şi vouă vă rămân mereu albuşurile de ou nefolosite şi probabil le păstraţi la congelator. Cum la curăţenia de primăvară am dereticat şi prin congelator, aşa că am pregătit o prăjitură fără prea mari pretenţii dar foarte gustoasă.

Ingrediente

Blat (tava de 20x25 cm):

  • 9 albusuri de ou
  • 200 g zahar
  • 50 ml apa1 lingura zeama de lamâie
  • 3 linguri ulei
  • 270 g faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare

Crema de capşuni:

  • 300 g capsuni
  • 100 ml sirop de capsuni
  • 2 linguri amidon
  • 200 ml smântâna pentru frisca

Ganache de ciocolata neagra:

  • 200 g ciocolata 54% cacao
  • 200 ml smântâna pentru frisca

Mod de preparare

Am pregatit blatul.

Din zahar, 50 ml apa si zeama de lamâie am fiert un sirop.

Am mixat albusurile cu un praf de sare si am turnat siropul fierbinte, în fir subtire.

Am adaugat cele 3 linguri de ulei si faina amestecata cu praful de copt.

Am luat câteva linguri din compozitie si am amestecat-o cu cacao.

In tava pregatita cu hârtie de copt, am alternat cele doua compozitii.

Am pus tava la cuptor pentru 30 de minute.

Este util sa verificati cu o scobitoare daca este copt.

Am oprit cuptorul si am lasat blatul sa se raceasca în cuptor.

Pentru crema de capsuni, am pus capsunii cu siropul în blender si am obtinut un piure.

Amidonul l-am dizolvat cu putina apa rece si l-am pus peste piureul de capsuni.

Am pus vasul pe foc si am amestecat pâna ce s-a îngrosat compozitia.

L-am lasat sa se raceasca.

Am luat 3 linguri din piureul de capsuni si l-am pus peste blat.

Am mixat smântâna pentru frisca si am încorporat-o usor în piureul de capsuni ramas.

Am pus si crema de capsuni peste blat  si am pus la frigider.

Ganache-ul de ciocolata se pregateste foarte usor.

Am înfierbântat smântâna pentru frisca, fara a o fierbe, apoi am pus ciocolata rupta bucati.

Dupa ce ciocolata s-a topit, am amestecat pâna am obtinut o compozitie omogena.

Dupa ce s-a racit, dar a ramas înca destul de fluida, am glazurat  prajitura, iar restul ciocolatei am pus-o la frigider.

Dupa ce a început sa se întareasca, am scos-o de la frigider, am mixat foarte putin si am ornat cu ea prajitura.

S-aveţi poftă !!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu albusuri si crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni

Postat de CameliaComan

Desert prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni

Blat: Intr-un bol, batem albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam zaharul tos si mixam pana obtinem o bezea stralucitoare. Nucile trebuie sa fie maruntite. Eu le-am batut intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2018, 14:10
Buna praji!
la 01.05.2018, 14:15
Corina, hai sa o impartim si sa fugim cu ea ))
la 01.05.2018, 14:29
Delicioasă!
la 01.05.2018, 14:57
Laura,de reteta zici? ))
la 01.05.2018, 15:20
Laura, nu fi egoista, împarte și cu alții

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking