Ingrediente
- BLAT:
- 8 oua
- un praf de sare
- 8 linguri zahar
- 6 linguri de faina
- 2 linguri de cacao
- o lingurita praf de copt
- CREMA:
- 150 gr alune zdrobite(eu am folosit cu sare)
- Jumatate de crema caramel cumparata(Carnation de 397 gr)
- 100 gr lapte condensat(3-4 linguri)
- 600 ml frisca lichida(smantana dulce de frisca)
- SIROP:
- 2 linguri de zahar
- 200 ml apa
- Se amesteca pana se dizolva zaharul
Mod de preparare
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un bol adaugam un praf de sare si la batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam galbenusurile frecate cu miere. La final adaugam faina, cacaoa si praful de copt. Punem hartie de copt intr-o tava de 25x30cm. Coacem 40 min in cuptorul preincalzit la 170 C. Cand e gata lasam blatul la racit .
Crema:
Punem intr-un bol frisca lichida si incepem sa o batem , cand incepe sa se ingroase adaugam caramelul si laptele condensat, continuam sa mixam pana obtinem consistenta dorita. Adaugam la final alunele zdrobite si amestecam cu o spatula.
ASAMBLARE:
Blatul se taie in trei(2 taieturi). Punem prima parte, insiropam, punem o tremie din crema, blat, insiropam, crema, blat crema iar desupra decoram cu ce avem, eu am facut forme din 3 linguri de ciocolata tartinabila (Nuttela sau orice altceva), incalzita la microunde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu alune si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|