Desert Prajitura cu ananas

Postat de Bunica in Prajituri
7 Feb 2019 | 3116 vizualizari
Desert Prajitura cu ananas

Prajitura cu ananas este o prajitura fina,aromata si delicioasa!

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei de masline
  • 6 linguri faina
  • un praf de sare cat un vf. de lingurita sare
  • vanilie
  • Crema
  • 500 g. mascarpone
  • vanilie
  • 400 ml. frisca
  • un plic gelatina
  • 0 cutie compot de ananas
  • 4 linguri zahar pudra
  • Glazura:
  • 200 g. ciocolata 70 % cacao
  • 200 ml. frisca lichida

Mod de preparare

Deschizi cutia de compot, tai rondelele de ananas in cuburi si le pui la scurs intr-o strecuratoare.

Blatul: Spargi ouale si separi albusul de galbenus. Albusurile se pun in vasul de mixer. Adauga sarea si mixeaza impreuna cu zaharul. Cand compozitia din vas are consistenta unei bezele adauga galbenusurile unul cate unul si vanilia mixand continuu. Scoate telurile si adauga faina cate o lingura, amestecand usor de jos in sus. Tapeteaza o tava de 28/35 cm cu hartie de copt.

Toarna compozitia in tava si introduci tava in cuptorul incins la 170 grade pana se rumeneste usor deasupra.

Faci testul cu scobitoarea, introduci o scobitoare in blat si daca nu se ia aluat pe scobitoare, blatul este copt. Scoate tava din coptor si lasa blatul sa se raceasca.

Crema: Pune plicul de gelatina la hidratat. Cand geletina este hidratata se pune recipientul in cuptorul cu microunde pentru 2 minute.

Amesteca mascarpone cu zaharul si vanilia. Bate frisca. Amesteca branza cu frisca, ananasul si gelatina.

Glazura: Intr-un vas se pune frisca pe foc. Cand ajunge la punctul de fierbere adauga ciocolata rupta in bucati cat mai mici si ia de pe foc. Amesteca repede pana se incorporeaza ciocolata.

Cand blatul s-a racit se taie in doua.

Asamblare: Pune prima parte de blat pe o tava si insiropeaza cu sirop din compot. Pune deasupra crema, apoi a doua parte de blat insiropat. Deasupra se toarna glazura de ciocolata sau frisca. Se pune la frigider si se taie a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurt

Postat de katty

Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurt

Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu sarea, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca de cocos, faina, vanilia si praful de copt. Amestecam usor cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu cocos si ananas

Postat de sufletista

Desert prajitura cu cocos si ananas

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, apa, esenta de vanilie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2019, 16:38
Mmm ce buna e!
la 07.02.2019, 16:42
la 07.02.2019, 16:57
buna buna
la 07.02.2019, 17:12
Delicioasă!
la 07.02.2019, 17:31

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking